RUSI TVRDE: Zapad cenzuriše medije o ukrajinskoj krizi

 
  • 25

- Evropski čitaoci, gledaoci, sada faktički ne mogu da dobiju sveobuhvatnu informaciju, lišeni su prava na slobodu izbora informacija. To možemo da konstatujemo sa velikim žaljenjem, ali to je tako - rekao je Putinov portparol

Stavovi Moskve o Ukrajini ne dopiru do građana Evrope, jer oni nailaze na "betonski zid cenzure" u medijima, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- Evropski čitaoci, gledaoci, sada faktički ne mogu da dobiju sveobuhvatnu informaciju, lišeni su prava na slobodu izbora informacija. To možemo da konstatujemo sa velikim žaljenjem, ali to je tako - rekao je Peskov u intervjuu za TV kanal "Rusija 24".

Prema njegovim rečima, predsednik, parlament, ministar spoljnih poslova aktivno rade na tome da "objasne poglede Rusije i da razveju ove ili one optužbe, glasine".

Peskov je dodao da je ruska pozicija argumentovana i logična, ali "ne prolazi" zbog cenzure u evropskim medijima.

- Tako nešto nismo videli i nismo mislili da se radi tako otvoreno - zaključio je Peskov.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dalibor

    16. april 2014 | 17:11

    Putine narod je sa tobom!

  • Robert

    16. april 2014 | 17:22

    Cinjenica je da je u Austriji blokiran prijem kanala iz Rusije i prijateljski joj nastrojenih drzava, otkad je poceo sukob u Ukrajini. Za ostale zemlje ne znam ali u austriji sigurno postoji (ne cenzura jer cenzura samo filtrira vesti koje mogu i koje ne mogu da prodju do publike), i to totalna blokada svih informacija sa Istoka.

  • Patriotic

    16. april 2014 | 17:00

    Niste dobro obratili paznju kad se vodio medijski rat protiv Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA