Eksplozija usmrtila najmanje 71 osobu na autobuskoj stanici u Nigeriji (FOTO)

 
  • 0

Još uvek niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali se sumnja da je to delo islamističke militarne grupe Boko haram koji su prošle sedmice napali jedno selo na severoistoku Nigerije i ubili najmanje 60 ljudi

Najmanje 71 osoba poginulo, dok je povređeno 124 jutros od eksplozije na autobuskoj stanici u predgrađu Abudže, glavnog grada Nigerije, potvrdio je portparol nigerijske policije, Frank Mba.

- Ukupan broj poginulih za sada je 71, a ranjenih je 124. Povređenima se pomoć ukazuje u bolnicama u Abudži i okolini -  rekao je Mba novinarima u nigerijskoj prestonici.

On je dodao da je uništeno 16 luksuznih vozila i 24 minibusa.

Pretpostavlja se da je reč o jednoj bombi od čije eksplozije su se zapalili rezervoari sa gorivom autobusa usled čega je došlo do više naknadnih eksplozija.

Mesto eksplozije obišao je i predsednik Nigerije Gudlak Džonatan koji je izjavio da će zemlja prevazići brutalno nasilje islamista Boko Haram, preneo je AFP.

- Izgubili smo dosta ljudi. Problem koji predstavlja grupa Boko Haram je ružna priča u periodu razvoja naše zemlje, ali mi ćemo je prevazići - poručio je on.

Niko još uvek nije preuzeo odgovornost za incident, ali sumnja se na militantnu islamističku grupu Boko Haram, prenose agencije.

Islamisti su u napadu na jedno selo na severoistoku Nigerije krajem prošle sedmice ubili najmanje 60 ljudi. Osmoro ljudi je ubijeno u odvojenom napadu na Učiteljski fakultet.

(Telegraf.rs / Srna)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA