ZAPAD U STRAHU: Bela udovica planira nove terorističke napade? (FOTO)

 
  • 5

Učitelj Bele udovice Ahmed poznatiji još pod imenom Makaburi ubijen je, a njegovo telo je pronađano izrešetano pored jarka u Mombasi u Keniji. Sve ovo izazvalo je gnev teroristkinje koja sada preti Zapadu

Samanta Lutvajt (29), poznata pod nadimkom Bela Udovica, planira nove napade na ciljeve širom Afrike, jer želi da se osveti zbog ubistva njenog učitelja teroriste šeika Abubakera Šarifa Ahmeda. Britanski mediji pozivajući se na dobro obaveštene izvore navode da Lutvajt za njegovu smrt krivi kenijsku vladu.

Učitelj Bele udovice Ahmed poznatiji još pod imenom Makaburi (groblje) ubijen je, a njegovo telo je pronađano izrešetano pored jarka u Mombasi u Keniji.

Makaburija su smatrali vođom terorističke organizacije Al Šabab, a obaveštajci misle da ga je eliminisao odred ubica koje su trenirali izraelski specijalci.

Vladini zvaničnici u Najrobiju tvrde da ga je ubila upravo Samanta zbog borbe za prevlast u terorističkoj organizaciji, ipak teško je poverovati u to s obzirom da su bili veoma bliski. Ubijeni Makaburi u intervjuu koji je dao prošle godine tvrdio je da je kenijska vlada već pokušala da ga ubije, kao i da su to već pokušali.

Makaburi je opravdavao prošlogodišnji teroristički napad u šoping-centru u Nairobiju, a UN ga je smatrao glavnim organizatorom koji je vrbovao mlade kenijske muslimane za nasilne pohode u Somaliji.

Samanta Lutvajt, majka četvoro dece, osumnjičena je za bombaške napade širom istočne Afrike, ona je pobegla iz Velike Britanije nakon smrti njenog supruga Džermajna Lindzija koji je bio bombaš-samoubica u Londonu.

Veruje se da ju je Makaburi povezao sa teroristima u Africi.

Specijalne jedinice ne misle da će smrt Makaburija proći bez posledica, s obzirom da je on bio glavni za regrutovanje mladih terorista. Sledbenici će njegovo ubistvo slaviti kao mučeničko , pa postoji mogućnost da će organizovati nove terorističke napade.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaurin

    4. april 2014 | 14:18

    Joj divi joj vushegla sve to treba po kratkom postupku ..kuci pa terorishi u ime shabana

  • Su021

    4. april 2014 | 15:07

    Sta je ovo lady boy? :-D :-D :-D

  • Gh

    4. april 2014 | 15:36

    Kod nas bi joj opaucili dve, tri cuske, pa bi isla da terorise neiscepana drva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA