Ukrajinski premijer želi da pregovara sa Rusijom

 
  • 15

- Spremni smo za pregovore ministara spoljnih poslova takozvane kontakt grupe, oformljene pre tri nedelje - rekao je Jacenjuk i dodao da bi Rusija trebalo da prihvati nezavisnost Ukrajine, ali da oni nikada neće priznati pripajanje Krima Rusiji

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izrazio je želju za pregovorima sa Rusijom na nivou šefova diplomatije.

- Želimo da održimo ukrajinsko-ruske pregovore i mislimo da naši ministri spoljnih poslova treba da se sastanu što pre - izjavio je Jacenjuk tokom obraćanja učesnicima investicione konferencije u Kijevu, prenela je radio stanica “Glas Rusije”.

On je istakao da Ukrajina nikada neće priznati pripajanje Krima Rusiji, ali da postoje neka pitanja zemlje o kojima treba razgovarati, a među njima su bilateralna trgovina i energija.

- Spremni smo za pregovore ministara spoljnih poslova takozvane kontakt grupe, oformljene pre tri nedelje - rekao je Jacenjuk i dodao da bi Rusija trebalo da prihvati nezavisnost Ukrajine i njenu težnju da postane članica EU.

(Tanjug.rs / Tanjug)

Video: Lakićević: 8 dece poginulo u Srbiji u avgustu u saobraćajnim nesrećama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    2. april 2014 | 18:12

    Обзиром да ниси премијер, и да немате министра иностраних послова нити било коју легитимну функцију, Русија може само да преговара са вашим газдама из САД. Или се стрпите до избора.

  • JNA*

    2. april 2014 | 18:00

    Majstore zakasnio si malo.....Pre ste bili fraeri vi i Švabe. Direktor Siemensa zna što ragovara sa Putinom. Malo ste se zakalkulisali....a sada nema nazad.....

  • Mile protiv tranzicije

    2. april 2014 | 18:05

    Kad budes bio izabran legitimno, a ne pučem, tada će te Putin smatrati ozbiljnim premijerom. Do tada, pregovaj sa šefom kuhinje iz Kremlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA