Zabranjeni letovi na Krim

 
  • 2

Evropska organizacija za bezbednost vazdušnog saobraćaja je do daljeg zabranila letove u Simferopolj i Sevastopolj, naglasivši da ne priznaje jednostrano proglašenje usluga u vazdušnom saobraćaju nad bilo kojim delom ukrajinskog vazdušnog prostora, osim od ukrajinskih vlasti

Evropska organizacija za bezbednost aviosaobraćaja (Evrokontrola), koja okuplja 40 zemalja, uvela je zabranu za letove na Krim, odnosno u Simferopolj i Sevastopolj, objavila je danas agencija UNIAN.

- Evrokontrola strogo sledi Konvenciju ICAO o međunarodnoj civilnoj avijaciji i ne priznaje jednostrano proglašenje usluga u vazdušnom saobraćaju nad bilo kojim delom ukrajinskog vazdušnog prostora, osim od ukrajinskih vlasti - kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Evropska organizacija za bezbednost vazdušnog saobraćaja je do daljeg zabranila letove u Simferopolj i Sevastopolj.

Osim toga, Evrokontrola preporučuje usaglašavanje sa ukrajinskim, rumunskim, bugarskim i turskim dispečerskim centrima radi izbegavanja problema u vazdušnom saobraćaju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majstor Kvarish

    2. april 2014 | 14:36

    Sada ako vam Rusi zatvore svoj vazdušni prostor za sve letove iz EU prema istoku i obratno....nadrljali ste sa cenama letova. Hehehehe

  • P

    26. april 2014 | 22:14

    A šta je bilo sa Prištinskim aerodrom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA