OLIVERA KATARINA: Hvala Kruševcu, Beograd mi nikada ne bi dao nagradu za životno delo!

 
  • 7

- Mene nagrade nisu htele, ni za taj Kan, ni za "Skupljače perja", ni za to što je "Ðelem, đelem" veliki svetski hit i zvanična himna Roma. Sve to nije bilo vredno da dobijem neku značajniju nagradu. Znate vi i zašto - rekla je Olivera Katarina pošto je primila nagradu na 22. međunarodnom festivalu humora i satire "Zlatna kaciga" u Kruševcu

Srpskoj glumici i pevačici Oliveri Katarini sinoć je na završnoj večeri 22. međunarodnog festivala humora i satire "Zlatna kaciga" uručena nagrada za životno delo, a komičaru, muzičaru i glumcu Jovi Radovanoviću titula "Vitez od Čarapanije".

Ovom prilikom žiri je podsetio da je Olivera Katarina sarađivala sa mnogim svetskim i domaćim autorima, da je odigrala više od 30 uloga, kao i da je njena najznačajnija uloga u filmu "Skupljači perja" nagrađena u Kanu.

- Mene nagrade nisu htele, ni za taj Kan, ni za "Skupljače perja", ni za to što je "Ðelem, đelem" veliki svetski hit i zvanična himna Roma, ni za knjigu pesama iz koje je pet pesama ušlo u dve antologije... Sve to nije bilo vredno da dobijem neku značajniju nagradu. Znate vi i zašto - rekla je Olivera Katarina obraćajući se publici.

- Bilo je 30 godina nestajanja, pa onda kao iz mrtvih, iz pepela, eto dignem se i poletim. Zamislite, sad sam dobila i ulogu na filmu. Trideset godina u snazi, u lepoti sam čamila u četiri zida, a sada na kraju života, sad sam dobila ulogu u filmu - prokomentarisala je dobitnica nagrade za životno delo.

Ona je izrazila želju da u Kruševcu održi koncert kako bi se zahvalila za ovo, što joj, kako je rekla, Beograd nikada ne bi dao.

Poznati komičar Jova Radovanović i dobitnik titule "Vitez od Čarapanije" publici je zahvalio na originalan način kroz pantomimu izazvavši salve smeha u sali.

Nagrada "Zlatna kaciga" za pisanu formu pripala je Aleksandru Čotriću iz Beograda, za pesmu Dragiši Pavloviću Rasinskom iz Kruševca, a nagradu za aforizam dobio je Marko Miljković iz Kragujevca. Specijalna nagrada Rade Brka otišla je u ruke Dušana Mijajlovića iz Niša.

Dobitnik prve nagrade za karikaturu je Aleksandar Blatnik iz Niša, a teme ovogodišnjeg festivala bile su fudbal i fejsbuk.

Festival "Zlatna kaciga" postao je najznačajniji srpski Međunarodni festival humora i satire i jedan od prestižnih evropskih festivala ocenili su organizatori iz Kulturnog centra Kruševac.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA