SAD šalju ratni brod u Crno more

 
  • 5

Vojni komandanti razmatraju na koji način da ojačaju američko vojno prisustvo u regionu, a SAD ohrabruju saveznike da daju više aviona baltičkoj misiji za kontrolu vazdušnog prostora i povećaju vojnu podršku Poljskoj

SAD će najverovatnije uputiti jedan ratni brod u Crno more i manji tim vojnika u Evropu u okviru napora NATO da podrže saveznike u istočnoj Evropi, koji su zabrinuti zbog ruske aneksije Krima, saopštio je istaknuti američki zvaničnik.

Neimenovani zvaničnik je rekao da vojni komandanti razmatraju na koji način da ojačaju američko vojno prisustvo u regionu. Prema njegovim rečima, manja grupa od oko 10 vojnika mogla bi "veoma uskoro" da se uputi u Evropu, prenela je agencija Rojters.

SAD ohrabruju saveznike da daju više aviona baltičkoj misiji za kontrolu vazdušnog prostora i povećaju vojnu podršku Poljskoj, što su SAD već uradile, dodao je taj zvaničnik.

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je u utorak da je NATO prekinuo svaku vojnu i civilnu saradnju sa Rusijom zbog aneksije Krima, ali da je politički dijalog i dalje otvoren.

- Mi prekidamo svaku praktičnu saradnju sa Rusijom, vojnu i civilnu - rekao je Rasmusen na sastanku ministara spoljnjih poslova zemalja članica NATO, posvećenom krizi u Ukrajini.

On je, međutim, dodao da su "diplomatske linije komunikacije" ostale otvorene u Savetu NATO i Rusije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA