Sindikati traže da rad na određeno vreme traje dve godine

- Ako radnik radi dve godine na određeno, zakonom mora da se predvidi da je poslodavac dužan da mu nakon tog perioda produži ugovor na neodređeno - kaže potpredsednik Saveza Samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Jadno
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Cat

    28. mart 2014 | 19:10

    Meni je fascinantno da u drzavnim ustanovama vrticima bolnicama i sl mozes da radish godinama na odredjeno i da to niko ne kontrolise. S druge strane imala sam slucaj da dok radnik radi na odredjeno sve bude ok cim ga zaposlim za stalno konstantno je na bolovanju pa se u medjuvremenu vrati da napravi prekid, toliko cesto da ne stignesh ni da ga poshaljesh na procenu radne sposobnosti. Danas se bolovanje dobija za cokoladu kad hocesh. Treba napraviti meganizme da dobre radnike zastiti od losih poslodavaca i da dobre poslodavce zastiti od losih radnika. Ima nas raznih

  • Jadno

    28. mart 2014 | 10:41

    Volim ove sto se javljaju sa komentarima o tome kolike plate trebaju da budu. Sta vi mislite, svaki privatnik stavlja lovu u dzep? A radnicima nista? Onda bi svi oni koji tako misle trebali da otvore svoje firme pa neka se bogate. I uvek udari po privatnicima! A sta je sa poljoprivrednicima koji imaju po 100+ jutara zemlje, pa kako malo lose rodi oni blokiraju puteve itd itd, a svaki od njih auto od 20000e.

  • U ime radnog naroda

    28. mart 2014 | 08:57

    Vreme trajanja rada na određeno vreme je totalno ne bitna stvar, postoi jako mnogo nacina da se to prevaziđe tako da na to ne treba gubiti vreme. Agencije za posredovanje su naj veći trenutni problem. One iznajmljuju svoje " zaposlene" drugim firmama naj cesce po ugovoru o delu. Sa jedne strane svojim provizijama skidaju kozu sa ledja radniku a sa druge minimalizuju ( u praksi oduzimaju sva ) prava radniku. Svu snagu treba preusmeriti protiv rada gde plaćenog po satu, bez placenog bolovanja, godisnjeg odmora i naj bitnije bez garanta da ces te sedmice, dana, meseca u opste i raditi i bilo sta primiti. Stalno se prica da treba pomoci privatnicima, a ko radnicima pomaze? Zasto svi privatnici moraju da rade?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA