USPEH SRPSKE ATLETIKE: Kolašinac i Bekrić najbolji na Balkanu

 
  • 0

Na Balkan gala večeri koja je održana u hotelu "Izvor" u Aranđelovcu nagrađeni najbolji atletičari na našem poluostrvu

Srpski atletičari Asmir Kolašinac i Emir Bekrić proglašeni su za najbolje na Balkanu na svečanoj gala ceremoniji koja je u četvrtak uveče održana u hotelu "Izvor" u Aranđelovcu, a pored njih dvojice nagrade su dobili i ostali perspektivni srpski atletičari.

Bilo je to drugo Balkan gala veče, događaj u organizaciji Atletskog saveza Srbije, na kome je Asocijacija balkanskih atletskih federacija proglasila najbolje atletičare i zvezde u usponu u 2012. godini.

Svečanosti su prisustvovali mnogi ugledni gosti iz sveta sporta i privrede, među kojima su predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, atletske legende Srbije, gradonačelnici deset gradova sa kojima je ASS potpisao ugovore o sprovođenju projekta "Dečja atletika", predsednici i generalni sekretari 12 atletskih saveza sa prostora Balkana, kao i predsednik Evropske atletske federacije Hansjorg Virc.

USPEŠNA GODINA ZA ASS

Nakon jedne od najuspešnijih godina u istoriji srpske atletike, nagradu za zvezdu u usponu u konkurenciji muškaraca odneo je Emir Bekrić, dok je u konkurenciji seniora Asmir Kolašinac najbolji u regionu.

- Potrudiću se da sledeće godine umesto "Najbolji atletičar Balkana" piše "Najbolji atletičar Evrope" - izjavio je naš bacač kugle Kolašinac.

U konkurenciji žena, zvezda u usponu je turska atletičarka Gamze Bulut, srebrna na EP u Helskinkiju, kao i na OI u disciplini 1.500 m. Njena zemljakinja Ašli Čakir Alptekin, zlatna u dvorani na SP u Istanbulu, EP u Helsinkiju i OI u Londonu, takođe na 1.500m, s razlogom je proglašena za najbolju atletičarku Balkana u tekućoj godini.

- Nakon milionskog ugovora koji je Asocijacija balkanskih atletskih federacija potpisala sa "Korporativnom komercijalnom bankom" iz Bugarske, sigurno je da će atletika na Balkanu još više napredovati. Nadam se da ćemo nastaviti da razvijamo atletiku na prostorima našeg poluostrva i pravimo sportke uspehe i u budućnosti - rekao je Veselin Jevrosimović, predsednik ASS i dodao da je srpskom savezu pripala čast da je domaćin ovako velikog događaja za srpski sport.

Atletski savez Srbije iskoristio je ovu priliku da i srpskim atletičarima i njihovim trenerima, koji su ove godine osvojili medalje na međunarodnim takmičenjima, kao i finalistima OI dodeli priznanje.

PEHARI ZA NAJBOLJE

Tako su Asmir Kolašinac i njegov trener Nikola Tomasović dobili pehare za srebrnu medalju na EP i finale OI, Ivana Španović i Goran Obradović za 11. mesto na Olimpijskim igrama, Emir Bekrić i Mira Stojanović za srebro u Helsinkiju, Amela Terzić i Rifat Zilkić za srebrnu medalju na SP za juniore i Marija Vučenović i njen trener Dragiša Đorđić za bronzu, takođe, na SP za juniore.

Predsednik Evropske atletske federacije Hansjorg Virc uručio je trenerima Mirjani Stojanović i Rifatu Zilkiću srebrne značke EA za postignute uspehe u atletskom sportu. Do kraja večeri, gosti su uživali u prijatnom ambijentu hotela, muzici i hrani, a mnogi su iskoristili priliku da se fotografišu sa uspešnim atletičarima, osvajačima medalja sa najvažnijih međunarodnih takmičenja i Olimpijskih igara.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA