(VIDEO) DECA NAM SPAVAJU GLADNA?! A alimentaciju skoro niko ne plaća!

 
  • 39

Neplaćanje alimentacije je krivično delo, ali je sudovima veoma teško da dokažu da neko ne izvršava svoju obavezu

U Srbiji ima između 100 i 200 hiljada samohranih roditelja. Tačan broj se ne zna. Glavni problem je teška naplata alimentacije, jedno od rešenja je Alimentacioni fond, kojim bi se rešio problem, i održao kontinuitet u isplati.

Neplaćanje alimentacije je krivično delo, ali je sudovima veoma teško da dokažu da neko ne izvršava svoju obavezu.

U videu koji vam je pripremila ekipa Telegraf Now, pogledajte kako Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja komentariše problem plaćanja alimentacije, kako se to u Srbiji kažnjava, i koja je funkcija Alimentacionog fonda.

Pogledajte još neke video materijale iz T Now produkcije:

(VIDEO) Tražili smo ljudima na ulici ličnu kartu. Šta mislite, koliko njih nam je pokazalo dokument?

(VIDEO) MI NI O ČEMU NE ĆUTIMO: Ovo je PRAVA ISTINA o nasilju u srpskim školama!

(Telegraf.rs)

Video: Brdo kamenja obrušilo se na Jablanicu: Evo šta je ostalo od litice posle jezive tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cicika

    30. januar 2016 | 20:48

    Na žalost većina brakova se raspada zbog loše materijalne situacije... Da situacija bude jos zalosnija ni posle razvoda ne bude bolje... Jer se plaćaju računi dupli... Podstanarstvo... I bilo bi bolje da su nastavili da dele koricu hleba bez svađa... Onda krene iživljavanje preko dece... Majke po kafanama... Ocevi sa decom koje nogu cerke da im budu... A njihova rodjenja deca pate... Ko nije spreman na odricanja u braku i odricanja zbog dece... Najbolje da u tu avanturu ne ulazi... Kada bih se razvela, muzu za decu ni dinar ne bih tražila... Nismo se mi zbog para venčali da se oko njih razvodimo i vučemo po sudovima... A oni koji se vencavaju iz interesa... Po meni je to najgori vid leglizovane prostitucije....

  • Pedja

    31. januar 2016 | 11:27

    Moram da se prikljicim na ovu temu, imam dvoje dece, cera drugi razred i sin predskolac, prosle godine sam se sporazumno razveo i deca su kod mene, majka je trebala da uplacuje alimentaciju mesecno 3000 din po detetu a prima oko 50000, naravno i to je bilo za nju mnogo, posle pet meseci sam aktivirao administrativnu zabranu i sada njena firma redovno prebacuje alinentaciju. Takodje sam predao tuzbu za povecanje ovog jadnog iznosa predao racune izvod iz banke o visini mojih primanja i obustava po stanbenom kreditu odakle se vidi da moja plata ne pokriva osnovne troskove ali je sud bez ikakvih pitanja i saslusanja odbio moj zahtev za povecanje alimentacije koji iznosi 3000 dinara po detedu, i sto je jadno natovario mi troskove sudskog postupka i njenog advokata u iznosu od oko 200 eura. Sta vise reci

  • MarkoPA

    30. januar 2016 | 20:44

    Moj drugar treba da placa alimentaciju. Ali ne zeli da da novac majci deteta. Jer kako kaze na dete nece biti potrosen. Zbog toga su se I razveli. Da ne duzim. Kaze dajte mi dete, ja cu ga izdrzavati, ali njoj ne dam pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA