Vimbldon šoping: Ima svega - od 16 do 185 funti!

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Vimbldonska kupomanija je rezervisana samo za one sa dubljim džepom

Ako ste ikada posetili Vimbldon, a nista probali jagode sa šlagom, laki alkoholni napitak „Pim’s” ili kupili barem jedan suvenir obeležen ikoničnom kombinacijom violet-zelenih boja sa zlatnim potpisom, onda će vam retko ko poverovati da niste doživeli pravo „vimbldonsko iskustvo“. Naravno, zato su i ove godine jagode, šlag i Pims tu, u izobilju – ali i nikada veći broj suvenira koji će zauzimati počasno mesto u kućama, kancelarijama, automobilima, kolevkama, trpezarijama, restoranima, spavaćim sobama i ključaonicama širom sveta.

Ono što do sada nikada nismo videli na Vimbldonu – džinovski teniski reket glavnog snabdevača turnira teniskom opremom, „planulo“ nam je pred očima. „700 funti“ – reče nam ljubazni prodavac, na opšti šok prisutnih. Brže-bolje smo pogled skrenuli ka standardnim reketima Vimbldonskog izdanja, čija cena se kreće od 90 do 180 funti. Naravno, i to je preskupo.

Vimbldon shopping Foto: Telegraf

Omiljeni poklon rodbini i prijateljima je vimbldonska logo majca koja u muškoj i ženskoj verziji košta isto – 32 funte, i time podcrtavajući potpunu jednakost između polova na ovom turniru (nagradni fond – isti za žene i muškarce).

Vimbldon shopping Foto: Telegraf

Ako ste se od cena preznojili u radnji, ili želite da kući ponesete ono što se najviše traži „za dž“ od igrača na Vimbldonu,  moraćete da odvojite između 10 i 24 funti za neki od brojnih turnirskih peškira.

Prvi susret sa specijalnom vimbldonskom kolekcijom poznatog svetskog kreatora Ralfa Lorena će vam budžet unazaditi za 59 do 75 funti ako želite da se podičite nekom majcom iz tog izbora. Kačketi nisu bili nikada šareniji – uz pristupačnu cenu od 25 funti, a ako biste želeli da vas ne dodirne ni jedna kap kiše – što srećom ove godine nije bila pretnja po igrače i posetioce Vimbldona – zainteresovaće vas gama izvrsnih kišobrana, čija cena se kreće od 16 do 46 funti.

Vimbldon shopping Foto: Telegraf

Jedino nismo videli pletene, ali jesmo sve druge vrste čarapa, po prihvatljivoj ceni (za poklon bližnjima, recimo) od oko 16 funti. „Fensi“ vimbldonski imidž je nezamisliv bez belog šešira (od 18 funti naviše), kao i kožne torbe (159 funti). Ako budete morali da, zbog boravka u Londonu, „zatežete kaiš“, bolje je da to radite sa onim koji ste kupili na Vimbldonu (59 funti), pa – kad se budete finansijski oporavili – ponosno vežite vimbldonsku kravatu sa teniskim motivima – po istoj ceni.

Supruzi za tu priliku preporučujemo ešarpu (95 funti). Ne zaboravite ni manžetne – cene od 100 do 130 funti, nakit za ogrlice (asortiman od 45 funti) i raznorazni nakit – ako vas diapazon cena od 40 do 130 funti neće „obeshrabriti“.

Vimbldon shopping Foto: Telegraf

Svoje odeljenje imaju i devojčice – a reprezentativni artikli, duks i majca bez rukava staju 40, odnosno 35 funti. Naravno, Vimbldon je uvek bio poznat i po svojoj kolekciji za bebe – koje će na ovaj način biti „teniski obeležene“ od glavice do petice, i to uz meče (18 funti), bluzicu (20 funti) i portiklu (10 funti).

Vimbldon shopping Foto: Telegraf

Da nikada nije dovoljno suvenira sa Vimbldona potvrđuje i posebni izložbeni prostor sa artiklima za uživanje i spolja, i unutra – ćebetom (70 funti), lepezom (15 funti), notesom (12 funti) kolekcijom sveća i mirišljavim štapićima (po 25 funti).

I tako, dok budete leškarili na ćebetu i hladili se lepezom na „Mari Hilu“, sigurno bi vam prijalo da među nepcima imate vimbldonske bombone (5 funti po pakovanju), čokoladu (4 funte) ili puter biskvite (9 funti). Sve to možete lepo da spakujete u platnene torbe od 89 funti, ili da za to isto izdvojite i 199 funti – ako želite da taj artikl nosi potpis kreatora Ralfa Lorena.

Vimbldon shopping Foto: Telegraf

Evo još čarapa i to po ceni od 6 dod 8 funti (ili, opet, 16 ako je na njima logo RL), a onda – pravi festival zezalica: trideset različitih vrsta privezaka, magneta, otvarača za flaše, bedževa po ceni od 5 do 12 funti. Ako su vam nedostajale šolje za tradicionalni engleski čaj, naravno, i one su tu – sa motivima reketa i jagoda – po prosečnoj ceni od 10 funti. Naravno, nikada nećete biti sigurni zbog čega su igrači ove godine govorili da su loptice teže ako – i sami ne kupite jednu konzervu originalnih Slazenger loptica, čija vrednost od 9 funti biva stostruko uvećana ako se na njih potpiše neko od prisutnih najvećih asova ovog sporta.

Podmetač za tanjire i spomenutu šolju za čaj košta 9 funti, lepa bela torba od posebnog platna za lak vikend šoping posle čaja ili ručka je 29 funti, a ako ćete tog popodneva možda izaći na teniski teren – možda ćete na sebi imati neki od artikala vimbldonske „performans“ kolekcije – patike za tenis na travi (od 60 do 125 funti), tenisku suknju (35 funti), komplet haljinu (85 funti), majcu (45 funti) ili, naravno, neizostavni Ralf Loren duks od 115 funti.

U svakom slučaju – na festivalu tenisa – festival šopinga! Pa – izvol’te!

Video: "Dva kontakta nad Ifeom, očigledna... To se svira, ali šta da radim": ŽOC nakon poraza od Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA