≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković dao Alkarazu novi nadimak: Španac otkrio šta mu je rekao na mreži i kako će Novak uzvratiti na OI

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šampion Vimbldona skromno stoji na zemlji

  • 0
Novak Đoković, Karlos Alkaraz Foto: Javier Garcia/Shutterstock / imago sportfotodienst / Profimedia

Šampion Vimbldona Karlos Alkaraz, koji je u reprizi prošlogodišnjeg finala pobedio ponovo Novaka Đokovića, ovoga puta ubedljivo sa 3:0, dao je intervju za špansku Marku, gde je pričao o svojim planovima u narednom periodu, ali se osvrnuo i na samo finale i na rivala.

- Osetio sam olakšanje u poslednjem momentu meča. Na kraju je bilo olakšanje u tajbrejku. Osećao sam i zadovoljstvo zbog svega što sam uradio na brigu o svom telu, sa svim malim stvarčicama koje smo uradili u ove četiri nedelje.

Otkrio je i šta mu je Đoković rekao na mreži.

- Kada sam ga video ove godine na mreži prvi put na Vimbldonu, a imao je problem sa kolenom, našalili smo se i rekao sam mu da je supermen - titan. Od tada, svaki put kada smo se videli ovde, nazvao me je titan. I na mreži mi je rekao "Titane, čestitam, zaslužio si". Ne sećam se mnogo više.

Alkaraz ističe da dokle god Đoković igra na ovako visokom nivou, ne postoji zvanično smena generacija i uveren je da će Novak još jače trenirati da uzvrati udarac za Olimpijske igre.

- Ne znam. Ne smatram da postoji promena epohe i smena straže. Svi znamo koliko je Đoković dobar igrač i koliko je ambiciozan. Siguran sam da će posle ovog poraza trenirati još jače i da će biti bolji igrač. Već smo prošle godine videli da je posle poraza osvojio Sinsinati i US open. Svi znamo za šta je Novak sposoban i sada dolaze Olimpijske igre, pa ćemo videti. Ono što možemo da kažemo je da ćemo vredno trenirati da se ovakve situacije ponavljaju i da nas Đoković ne pobedi. 

Alkaraz i dalje stoji čvrsto na zemlji, iako mnogi žele da ga svrstaju u rang Đokovića Nadala i Federera.

- Imao sam mnogo uspeha, četiri Grend slema, mnogo trijumfa, ali šampionima i legendama smatram one koji imaju mnogo Grend slemova - 15, 14, 10, 9... Dok im se ne približim, neću sebe smatrati šampionom. Dok ne budem imao dvocifreni broj Grend slemova, od 10. naslova počeću da mislim sa sam sve bliži da sednem za isti sto sa njima.

Alkaraz je istakao da mu je cilj da na Olimpijskim igrama u Parizu osvoji dve zlatne medalje, i u singlu i u dublu, gde će igrati u paru sa Rafaelom Nadalom.

- Cilj su dve zlatne medalje. I u singlu i u dublu vidim da je to izvodljivo. Svi znamo da je Nadal sposoban da pobedi i u singlu i u dublu. Već zna kako je, pa me može uputiti u dublu. Moje samopouzdanje u singlu je prilično visoko. Nadam se da ću osvojiti zlato u obe discipline - rekao je Alkaraz.

Zanimljivo, šampion Vimbldona ne planira da ide na odmor, već od srede ga čekaju treninzi, da bi se pripremio za Olimpijske igre.

- Treniraću od srede ili četvrtka, jer dolaze Olimpijske igre - poručio je Alkaraz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA