Evo kako je Đoković uvećao razliku u odnosu na Alkaraza uprkos porazu na Vimbldonu: Objavljena nova lista

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dobre vesti

Nije uspeo Novak Đoković da skine Karlosa Alkaraza sa trona Vimbldona u nedelju, pa smo nakon velike borbe samo u trećem setu videli isti poredak kao pre godinu dana. Španac je vezao dva pehara na najvećem Grend slemu, ali se to nije negativno odrazilo na ATP listu, naprotiv.

U ponedeljak je objavljena nova ATP lista na kojoj Srbin ima 8.460 bodova na drugom mestu, 100 više nego pre sedam dana. Dakle, čak i uprkos u istoj fazi on je došao do plusa, a razlog je što je ove godine raspodela poena po rundama veća na svim turnirima, osim za samo osvajača.

Tako je Karlos Alkaraz zaostao za dodatnih sto bodova i sada ima 8.130 bodova, dok je Nole smanjio zaostatak za liderom Janikom Sinerom koji ima 9.570, što je 320 manje u odnosu na pre sedam dana.

Među deset je bilo velikih promena, pošto je Aleks De Minor sada šesti na planeti sa 4.185 nakon skoka od tri mesta, iza Aleksandra Zvereva i Danila Medvedeva sa 7.015 i 6.525 bodova. Hubert Hurkač je zadržao sedmo mesto, dok su Andrej Rubljov i Kasper Rud pali za dva odnosno jedno. Top deset kompletira Grigor Dimitrov.

Od ostalih srpskih tenisera Miomir Kecmanović je 47. igrač na ATP listi sa 1.015 bodova, dok je Laslo Đere 57. teniser sveta sa 856 poena. Dušan Lajović je napredovao za jedno mesto i sada se nalazi na 55. mestu ATP liste sa 871 bodom, dok je Hamad Međedović 122. teniser sveta sa 506 poena.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgleda 10 godina ljubavi Noleta i Jelene: Đoković podelio nikad emotivniji snimak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA