Svi mečevi Novaka i Alkaraza: Bilo je svuda gusto osim u Italiji, pamte se sudari na Rolan Garosu i Vimbldonu

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Ovo će biti još jedan deo istorije

Novak Đoković i Karlos Alkaraz će sutra odigrati finalni meč za titulu Vimbldona, što će im biti šesti međusobni okršaj. Skoro svaki put je bilo veoma gusto, pa se i u nedelju očekuje spektakl na Centralnom terenu u reprizi prošlogodišnje borbe za trofej.

Do sada, Novak u međusobnim duelim vodi sa 3:2, a poslednji susret odigran je još prošle godine, tačnije na završnom Mastersu u Torinu gde je srpski teniser bio krajnje dominantan uz ubedljiv rezultat 6:3, 6:2.

Ako se izuzme ovaj meč, svi ostali su bili baš gusti i uvek je onaj poraženi uzimao makar set.

Prvi okršaj je viđen 2022. godine na Mastersu u Madridu gde je Karlitos slavio posle preokreta sa 6:7, 7:5, 7:6. Tu je Španac uspeo i da slavi protiv starijeg, legendarnog sunarodnika Rafaela Nadala, pa je najavio već karijeru kaka se rađa.

Sledeći derbi je viđen u polufinalu Rolan Garosa gde je Novak bio bolji sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1. Mogi smatraju da bi ova predstava bila mnogostruko bolja da Alkaraz nije zaradio grčeve koji mu nisu dozvolili da se pokaže u boljem svetlu. Treći i četvrti set je protekao u igri mačke i miša baš zbog toga.

Već na Vimbldonu je došao Španac zdrav i spreman da se dokaže. Jeste mu do tog momenta šljaka glasila kao primarna podloga, ali se već dokazao na betonu, a onda i na travi. Đoković je propustio veliku priliku za brejk u petom setu, a onda je vatromet bio završen sa 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4.

I onaj poslednji koji nije spomenut od svih okršaja jeste na Mastersu u Sinsinatiju gde je Novak u jednom neverovatno napornom meču uspeo da sa 5:7, 7:6, 7:6 ode do trofeja koji je bio najava za titulu na US Openu.

Nema sumnje da ćemo i u nedelju da gledamo veliku priču i još jedan deo istorije.

Novak je na putu do finala išao preko Vita Koprive, Džejkoba Firnlija, Alekseja Popirina, Holgera Runea, Aleksa De Minora koji mu zbog povrede nije izašao na megdan i Lorenca Musetija.

Sa druge strane, Alkaraz je redom slavio protiv Marka Lajala, Aleksandra Vukića, Frensisa Tijafoa, Iga Ambera, Tomija Pola i Danila Medvedeva.

(Telegraf.rs)

Video: Novak probao ukus trave: Pravi uvertiru za Vimbldon

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    13. jul 2024 | 09:46

    Novak ima jace vijuge i kombinatoriku, Alkaraz ima jaca ramena,jace udarce,raznovrsniju igru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA