Medvedev uporedio Alkaraza sa velikom trojkom: "Karlos je drugačiji od svih..."

 
L. I.
L. I.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ruski teniser pohvalno govorio o Špancu

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona pošto je sa 3:1 u setovima (6:7, 6:4, 6:3, 6:3) savladao Rusa Danila Medvedeva.

Posle prilično iscrpljujuće borbe Medvedev je na konferenciji za medije uporedio Alkaraza sa trojicom velikana belog sporta - Novakom Đokovićem, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.

- Igrao sam protiv velike trojke kada su imali poreko 30 godina. Malo je različito. Svako igra na svoj način. Ne znam šta bih mogao da uporedim. Rodžer igra sa osnovne linije, lepa tehnika udarca, ide na mrežu... Novak isto igra sa osnovne linije, ali kompletno drugačije. Odlično se brani, brzo vam stižu loptice sa druge strane. Rafa, takođe totalno drugačiji. Može da ostane iza linije 10 metara, ali će stići svaku loptu - rekao je Medvedev, a onda dodao:

- Karlos, mislim da nema ništa od njih. Totalno drugačiji stil igre. Mislim da je Karlos drugačiji od svih u svom stilu, ali svi imamo nešto svoje. Defanziva, neko kontra napad, neko agresivnost, a ja mislim da on može sve to pomalo.

Podsećanja radi, Alkaraz će se za trofej na Vimbldonu boriti protiv našeg Novaka Đokovića, koji je plasman u finale izborio posle pobede nad Lorencom Musetijem sa 3:0 u setovima.

(Telegraf.rs)

Video: Nole spreman za nastavak meča protiv Hurkača: Zagrevanje Đokovića koje nas vraća u detinjstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA