Đoković dobio pitanje za finale sa Alkarazom, pa dao prejak odgovor: "Osvojiće mnogo GS, ali..."

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Našalio se Nole sa rivalom

Novak Đoković je savladao Lorenca Musetija sa 3:0 (6:4, 7:6, 6:4) i plasirao se u šesto uzastopno finale Vimbldona.

Ovo je Novako 37. finale Grend slema, i 10. na Vimbldonu, pa ga je upravo to i pitala moderatorka intervjua.

On je još jednom ponovio ono što je više puta rekao, da je kao dete sanjao da osvaja upravo ovaj trofej i pravio ga je od kartona i gledao se u ogledalu, i to dok je bilo NATO bombardovanje 1999. godine.

- Rekao sam mnogo puta, ispunjenje snova za mene je da osvojim Vimbldon, to sam mnogo puta rekao. Sa sedam godina gledam kako bombe lete iznad mene, a sanjam kako osvajam trofej na Vimbldonu, pravio sam pehar od kartona, gledao sebe u ogledalu i ta vizualizacija je bila snažna. Imao sam podršku supruge, toliko godina je uz mene, sada su moja deca, to je neverovatno putovanje. Neverovatno i ništa ne uzimam zdravo za gotovo kada sam na terenu, pokušavam da uživam. Ali na terenu, to je posao, ja sam očigledno veoma zadovoljan načinom na koji sam odigrao, ali ne želim da se zaustavim, nadam se da ću imati ruke na trofeju u nedelju.

Svaki put na Vimbldonu, 25 dana pre Vimbldona imali ste operaciju?

- Naravno, bilo je mnogo sumnji, došao sam u London, nisam znao, sve je bilo otvoreno, sve do dana kada je bio žreb. Odigrao sam nekoliko setova na treningu, sa najboljim igračima, koji su mi pokazali da mogu da budem deo Vimbldona i da odem daleko, da nije bilo tako ne bih ni igrao. Takva vrsta mentaliteta mi pomaže da dođem do ovoga gde sam sada.

Prvi put ste igrali 2007. finale GS, kako uspevate da ostanete toliko dugo u vrhu, šta je tajna?

- Nemamo toliko vremena da sve kažem, teško je izabrati, svako želi da ima tajnu formulu koju bi rekli da definiše šampiona, koja vam dozvoljava ne samo da budete najbolji, nego da ostanete tu što duže. Čuli smo tokom istorije mnogo legendarnih sportista, što se mene tiče, to je neverovatan rad, video sam mnogo vrhunskih sportista u poslednjih 50 godina, koji imaju mnogo sličnosti sa mnom, nije to lako, ali to je nešto što vas označava i oblikuje kao karakter, ja imam tim koji se oslanja na mene, ali ja moram da budem na terenu i da nađem rešenje, tu je i kvalitetan san, oporavak, nutricionisti, mišljenje, duga je priča, ali je istovremeno i vrlo laka.

Na kraju je upitan i o Karlosu Alkarazu, sa kojim će u nedelju imati reprizu finala. Voditeljka ga je upitala da li sada očekuje drugačiji ishod?

- Nadam se, on se ne nada. On je sjajan primer nekoga ko kao mlad igrač ima lepo izbalansiran život van terena, sjajna porodica, velika harizma, opsmehuje se, ljudi ga vole, on je najbolji 21-godišnjak koga smo videli u sportu.. Osvojiće mnogo još Grend slemova, možda za dva dana ne ovaj, ali u budućnosti, kada se penzionišem za jedno 15 godina. Šalu na stranu, već me je dobio ovde u pet setova, ne očekujem ništa drugačije, veliku borbu, on je kompletan igrač, moraću da odigram najbolje što znam da bih ga pobedio.

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA