Šok na Vimbldonu: Ostali smo bez glavnog favorita za titulu i dobijamo novog Grend slem šampiona

 
D. U.
D. U.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Barbora Krejčikova će se boriti za svoju prvu Grend slem titulu

Češka teniserka Barbora Krejčikova nova je finalistkinja Vimbldona, pošto je posle preokreta savladala Elenu Ribakinu sa 3:6, 6:3, 6:4!

Ribakina je bila glavni favorit za titulu od preostalih igračica, ali je Čehinja odigrala fenomenalno u druga dva seta i došla do najveće pobede u karijeri.

Ona će se u subotu od 15 časova boriti za prvu Grend slem titulu protiv Italijanke Jasmin Paolini, koja je prethodno eliminisala Donu Vekić.

Prvi set je doneo veliki broj brejk lopti i brejkova na obe strane, ali je Ribakina bila znatno agresivnija na servis rivalke i povela je sa 5:1 u jednom momentu.

Krejčikova je uzvratila sa dva gema, ali je potom Ribakina servisom uspela da dođe do prvog seta.

Drugi set je doneo bitku u prvim gemovima. Ribakina je u sva tri prva servis gema Krejčikove imala brejk loptu, ali je nije koristila. Onda je Krejčikova napravila brejk, a kasnije uspela i da dođe do seta, nakon čak šeste set lopte u devetom gemu.

Odlučujući set doneo je stabilizaciju na servisu obe teniserke u uvodnim gemovima, ali je Ribakina popustila u sedmom gemu, Krejčikova je napravila brejk i potom rutinski sačuvala servis za ulazak u finale.

Ovo znači i da ćemo dobiti novu Grend slem šampionku, pošto ni Krejčikova, ni Paolini do sada nisu podizale najprestižniji trofej u singlu.

(Telegraf.rs)

Video: Stojković: Nisam primetio nijednu ozbiljnu šansu Danske, a ni naš raspad sistema

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA