Kažu da je Novak Đoković slučajno došao do završnice Vimbldona: Ovaj podatak će zapušiti usta svim kritičarima

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 16

Brojke govore za sebe!

Novak Đoković je bez borbe prošao u polufinale Vimbldona, pošto mu je u sredu Aleks De Minor predao bez borbe nakon povrede koju je doživeo u duelu protiv Tejlora Frica. To je pokrenulo opet lavinu priča o tome da je srpski teniser imao mnogo sreće u ovogodišnjem žrebu.

I zaista je Nole verovatno imao nikada lakši put do potencijalnog finala. Na startu je igrao protiv tenisera van prvih sto Vita Koprive i Džejkoba Firnlija, usledio je okršaj sa 47. Aleksejem Popirinom i 15. Holgerom Runeom, koji će biti ubedljivo nateži rival.

Duel sa Australijancem koji je deveti se nije dogodio, a u polufinalu će ga sačekati 25. Lorenco Museti. Pa ipak, postavlja se pitanje da li je Đoković zaslužio prozivke jer ga je sreća sada pogledala.

Ovaj podatak nam govori da stvari tokom poslednjih dvadeset godina nisu bile baš tako jednolične kakvim se one predstavljaju. Nole je rekorder po broju Grend slem pehara sa 24 titule, a tokom karijere je upisao najviše pobeda protiv igrača iz najboljih deset na svetu!

Ukupno 69 puta je pobeđivao najveće rivale, dok su prvi pratioci Rodžer Federer i Rafael Nadal to činili u 64 odnosno 55 navrata. Statistika lako može da se izvrne, ali protiv ovih podataka se ne može...

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgleda 10 godina ljubavi Noleta i Jelene: Đoković podelio nikad emotivniji snimak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA