Ma, bravo! Teodora Kostović posle epskog supertajbrejka izbacila srpsku Britanku za 1/8 finala Vimbldona

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Fenomenalan uspeh naše juniorke

Fenomenalna, mlada srpska teniska juniorka, Teodora Kostović plasirala se u osminu finala Vimbldona pošto je nakon neverovatne drame i supertajbrejka u trećem setu uspela da izbaci Miku Stojsavljević, srpsku Britanku - 2:1 (4:6, 6:3, 7:6)!

Prosto je teško pobrojati koliko puta smo videli preokrete na ovom meču, jer su se oni ređali jedan za drugim. Sve do poslednjeg poena nismo znali ko će na kraju odneti pobedu na ovom meču i to se može reći bez ikakvog "ustezanja".

Ništa nije moglo da razdvoji Miku i Teodoru. Apsolutno ništa. Pritisak je logično bio veliki i za jednu i za drugu juniorku, ali je na kraju bolje sa njim uspela da se izbori Kostovićeva.

U prvom setu smo videli brutalno dobar start Mike, koja je povela sa 4:0, ali je nakon toga Teodora bila vrlo blizu da se čak i u potpunosti vrati u meč, pošto je stigla do 4:5, ali nažalost nije imala snage da još jednom uzvrati brejkom, pa je Stojsavljevićeva uzela ovaj set.

I u drugom setu je Srpkinja bila u minusu, pošto je izgubila prvi gem na svoj servis, ali je onda krenula da igra svoju igru i dva puta je do kraja oduzela servis Miki za poravnanje na 1:1. Stigla je od 1:3 do konačnih 6:3.

Treći set bio je jako dramatičan. Već na startu je opet Teodora izgubila svoj servis, pa ga je odmah i vratila, da bismo nakon toga bili bez brejka do tajbrejka, koji je u ovom slučaju supertajbrejk, jer je reč o odlučujućem trećem setu.

Tamo je sve bilo u egalu do 5:5, a onda je krenula revija mini-brejkova. Prvo je jedan napravila Mika, pa dva Teodora, pa dva Mika i na kraju ponovo dva Teodora, koja je uspela da ostane mirna i da na kraju prođe u osminu finala.

U ovoj fazi, rivalka će joj biti Laura Samson iz Češke Republike, koja je drugi nosilac na turniru.

(Telegraf.rs)

Video: Evo koliko košta operacija meniskusa kolena: Ušli smo u bolnicu u kojoj je operisan Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA