Francuski teniser podržao Đokovića i poslao moćnu poruku: "Jedini koji su protiv toga sede u svojim foteljama"

 
S. T.
S. T.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Korentan Mute koji je bio mini-senzacija na Rolan Garosu imao je šta da kaže na društvenim mrežama

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković nije se libio tokom svoje karijere da kaže sve što mu je na umu. Naravno, svima je najsvežiji "obračun" sa engleskom publikom od pre par dana posle meča sa Holgerom Runeom, ali i iza kulisa sa naš as bori za što bolje uslove za sve tenisere i teniserke na turu.

Ali i to nekome očigledno povremeno smeta, pa ga hvataju na "zub". Tako je jedan francuski novinar, Benoa Mejlan napisao da je razočaran izjavama sa Vimbldona ispod kojih je postavio Džona Mekinroa i Novaka Đokovića koji su predložili da na Grend slemovima dužina trajanja mečeva barem malo smanji.

Naravno, oni su ciljali na to da se u suprotnom povećava rizik od povreda, pa je tako Mekinro imao predlog da se zadrži pet setova i da se u poslednjem uvede tajbrejk na deset poena, što je već i usvojeno, a Đoković je otišao jedan korak dalje i predložio je da se prvih par rundi igra u dva seta, a da se u pet setova igra od osmine finala ili četvrtfinala.

Vrlo brzo, ipak, stigao je odgovor simpatičnog francuskog tenisera, koji je nažalost ovaj Vimbldon propustio upravo zbog povrede, Korentana Mutea.

On je odmah označio objavu ovog francuskog novinara, dao svoje viđenje stvari i poslao jaku poruku da odluke ipak treba da donose oni koji su kompetentni.

- Jedini koji su protiv toga da se mečevi skrate kako bi se zaštitilo zdravlje sportista su oni koji sede u svojim foteljama (ili koji su ispred ekrana). Povrede su češće iz godine u godinu, što se jasno vidi, ali to nikoga ne dotiče. Pitanje je čije se mišljenje samo više ceni - napisao je Korentan Mute.

Zanimljivo je da je Korentan Mute rođen u Parizu i da je ceo svoj život proveo skoro tik uz kompleks Rolan Garosa, tako da sa tenisom živi od malih nogu.

(Telegraf.rs)

Video: Devojka iz obezbeđenja zapevala od muke preko razglasa i razveselila sve pred Novakov meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA