Medvedev izbacio Sinera u Vimbldonskom teniskom maratonu! Danil posle drame u pet setova prošao u polufinale

 
S. T.
S. T.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Kakav smo meč gledali na Centralnom terenu...

Nemamo više ni prvog nosioca kod muškaraca u žrebu na Vimbldonu! Da tako bude, postarao se sjajni Danil Medvedev koji je u drami u pet setova uspeo da savlada najboljeg tenisera sveta na rang listi u ovom momentu, Janika Sinera, čime se plasirao u polufinale trećeg Grend slema u sezoni - 3:2 (6:7, 6:4, 7:6, 2:6, 6:3)!

Gledali smo vrhunski teniski okršaj na Centralnom terenu Vimbldona u četvrtfinalu. Preokreti, ludi poeni, borba, pa čak i kratki prekidi zbog medicinskog tajmauta. Sve su nam to u jednom paketu doneli Janik Siner i Danil Medvedev.

Bilo je i više nego jasno da je ovo na papiru po imenima najjače četvrtfinale, jer u njemu učestvuje trenutno prvi na svetu i Danil Medvedev koji ume da zaprži čorbu apsolutno svakome, bez obzira na to što je trenutno (tek) peti na svetu.

Na kraju smo dobili teniski maraton, iako se meč igrao na travnatoj podlozi. Skoro puna četiri sata zabave su nam podarili Janik Siner i Danil Medvedev, a na kraju je čvršće živce imao ruski teniser.

Prvi set bio je možda i najneizvesniji od svih. Kao da niko nije želeo da ga osvoji. Gledali smo gem za gemom bez brejk lopte i došli smo na kraju do tajbrejka u kojem je opet, egal bio na snazi sve do samog kraja.

Do set lopte je prvi stigao Meda, da bi nakon toga uspeo dva puta da ispusti svoj servis i preda lopticu na stranu Sinera, koji ni sam nije iskoristio prvu, ali jeste drugu set loptu, čime je poveo.

Zato je drugi set krenuo daleko bolje po Medvedeva, koji je uhvatio Sinera na krivoj nozi već na njegovom startu, oduzeo mu servis, a potom je mogao da to uradi i još jednom pred sam kraj ovog dela igre, ali i mada to nije uradio, poravnao je na 1:1 na ovom meču.

Tada se videlo da sa Sinerom nešto nije baš kako treba, pa je Italijan morao da iskoristi medicinski tajmaut. Delovalo je da mu se vrti u glavi, pa su lekari izmerili saturaciju, a nakon što su utvrdili da je sve kako treba, meč se nastavio, ali je krenuo dalje nizbrdo po Janika.

Opet je Meda napravio brejk, ali ga je izgubio onda kada nikako nije smeo - kada se serviralo za osvajanje trećeg seta. Međutim, ni to ga nije poremetilo da do uspeha dođe u tajbrejku, gde je iskoristio prvu set loptu koja mu se ukazala.

Janik Siner, Danil Medvedev Foto: Tanjug / AP

Četvrti set je već bio daleko bolji po Italijana i to je bio najbolji deo njegove igre danas. Dva brejka, jedan za drugim, donela su nam peti set i totalnu dramu.

Očekivalo se da na krilima tog četvrtog seta Janik nastavi da igra istom snagom, ali je umesto toga Danil uspeo prvi da napravi brejk u petom setu! Malo po malo se Rus približavao pobedi, tačno dozirano i sa raspoređenom snagom.

(Telegraf.rs)

Video: Evo koliko košta operacija meniskusa kolena: Ušli smo u bolnicu u kojoj je operisan Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA