Gospoda bez manira

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Besmisleno pitati bilo koga zašto i besmisleno čuti zato

Hajdemo prvo da razumemo šta se to sinoć desilo u grotlu gospoštine i belog sporta. Mutne su bile intencije pojedinaca na Centralnom terenu Vimbldona, želim da verujem da niko nije hteo da uvredi Novaka. Ipak, Novak nije lakoveran kao ja. Novak je u šiframa shvatio poruku, a onda poslao svoju bez skrivanja i zamajavanja, direktno u kameru.

Šta se to desilo? Pa, isprva bi se reklo da je došlo do nesporazuma između publike i Đokovića.

Ne, nisu mu govorili "buuuu". Mnogim je bilo nejasno zbog čega bi to radili u meču sa Holgerom Runeom, nema nikakvog smisla i nema nikakvog smisla iz milion razloga.

No, tribinama je prostrujala ideja pojedinaca da se svaki poen Danca proslavi sa glasnim "ruuuuu" na kontu njegovog prezimena. Mnogi ga zovu "Run" u Britaniji, u prirodi svog jezika, bez slova "e".

Trajalo je to neko vreme na tihoj vatri, a onda kako se približavao kraj meča, bilo je sve glasnije i glasnije. Čak i meni, koji sam bio na stadionu, zvučalo je prilično... Nerazumno. Ne samo iz aspekta prostora za pogrešnu percepciju samog pokliča, već u svetlu sporta koji ne praktikuje takvu vrstu navijanja.

Možda na Rolan Garosu, ali na Vimbldonu zasigurno ne.

Dok sam razmišljao o tome, već je Novak nekoliko puta reagovao. Imao je interakciju sa jednim delom tribine.

Šta im je bio cilj? Da podrže Runea? Pa, u nekom idealnom svetu bi trebalo da je tako, ali se ne čini da jeste.

Znali su da će sa tim sve više da nerviraju samog Đokovića. Jedan gospodin se pred sam servis glasno razdrao da se poštuje šampion Vimbldona i da se pripazi na ponašanje. Običan gledalac. I naišao je na veliki aplauz.

Nekako, više se vrtelo sve oko manira i lepog ponašanja, onog čega se tenis najviše pridržava i svetu sporta. E, toga sigurno nije bilo u tom redovnom huku.

Možda je "ruuuuu" družina videla to kao simpatičnu stvar, možda su hteli da vide više žara i borbe, ali je na kraju ispala rđava. Previše je htela na uštrb kulturnog i učtivog ponašanja na svetom teniskom mestu.

A, Novak kao Novak, odavno više ne želi da se svidi onima kojima se ne sviđa. Odavno gura svoje. Može mu se. Ipak je najbolji svih vremena i nema razloga da nekome ize niz dlaku.

Nije želeo to da prećuti. Nije imao razloga da prećuti. Nije ovde prvi put i bezmalo je na turu dve decenije. Zna i sam kako bi trebalo da izgleda.

A, vidite, ja se radujem tome što su ga iznervirali. Trebalo je još malo da pritisnu. Izgleda da nikada neće naučiti da mu tako samo pomažu i nadam se da će uvek biti tu neko ko će da ga "piljne".

No, dok pričamo o ovome, on je već na tri koraka od 25. Grend slem titule.

Laju psi, a karavani prolaze. Možda psi ne misle ništa loše, ali svakako neće učiniti ništa da zaustave karavane.

(Telegraf.rs)

Video: Devojka iz obezbeđenja zapevala od muke preko razglasa i razveselila sve pred Novakov meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    9. jul 2024 | 17:51

    Gospodine Bećagoviću,odličan tekst. Nisam pristrasna i mnogo puta nisam podržavala neke Novakove neosnovane reakcije ali se slažem da su pokušali objašnjenjem da ga izmanipulišu.

  • Kele

    9. jul 2024 | 18:59

    Hajdemo Nole na 8 i 25 💯

  • Realno

    9. jul 2024 | 18:30

    Au, pa Nole je prepun divnih manira. Hajte molim vas. Posle se pitate zašto ga ne vole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA