"Vimbldone, čuvaj se, naljutili ste Novaka": Kakav tekst o Đokoviću u engleskom listu!

 
S. I.
S. I.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Izvukao je Nole maksimum iz situacije

Ni Holger Rune ni publika ništa nisu mogli Novaku Đokoviću u ponedeljak, pa je tako drugi teniser planete pobedom od 3-0 nastavio svoj put ka tituli na Vimbldonu. Vrlo ubedljiva i uglavnom smirena igra srpskog tenisera doneli su rezultat, iako je to palo u drugi plan na samom kraju.

Izjava u kojoj je publici poručio da mu ništa ne mogu i pored svih pokušaja da ga poremete odjeknula je svetom, pa tako i britanskim medijima. Za razliku od skandaloznog teksta "Dejli Mejla", "Independent" je čitavu situaciju stavio u drugačiji kontekst.

Tekst pod naslovom "Vimbldone, gledaj: Upravo ste naljutili Novaka" govori o sjajnom pristupu srpskog tenisera, koji je u svom izlaganju naglasio i da je igrao u daleko više neprijateljskim atmosferama od te sinoć. Znamo koliko to ustvari pokreće Novaka...

- Ali vratićemo se na kraj Đokovićeve pobede u tri seta. U teniskim terminima, ovo je možda bio savršen meč za njega u pravo vreme. Postoji osećaj da se moći Srbina ove godine pomalo smanjuju, ako ne zbog ničeg drugog, onda zbog prisustva vremena – jedine sile u sportu sa boljim rekordom od Đokovića.

Ne grešite, osvajač 24 grand slam titula može osvojiti Vimbldon ove nedelje. I dalje je među favoritima, i s pravom. Ali nakon povlačenja sa Rolan Garosa i sa rukavom za kompresiju na operisanom desnom kolenu, uz malo otežano kretanje, fer je sugerisati da će mu ova pobeda u tri seta biti dobrodošla - stoji između ostalog u tekstu lista "Independent".

U nastavku se pravi i poređenje između dva igrača uz minimalan osvrt na sve ono što je Đoković rekao posle susreta. Analiza koju vredi pročitati, posebno oni koji ne shvataju da se Novak hrani energijom, kako onom pozitivnom tako i negativnom.

Na kraju teksta i priznaju da je Novak možda na drugačiji način mogao da izrazi svoje viđenje, ali dodaju da je njegova poenta verovatno na mestu.

(Telegraf.rs)

Video: Novak i Jelena Đoković stigli na koncert Nika Kejva!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mats Vilander

    9. jul 2024 | 10:45

    Potpuno su u pravu: sad će Nole iz inata da osvoji Wimbldon,nisu smeli da ga čačkaju...😊😛🤪

  • Maratonac

    9. jul 2024 | 10:58

    Turniri na tri dobijena seta su "poslastica" za Djokovića,jer je neuništiv kada dodje 4. i 5. set!😃

  • Baba

    9. jul 2024 | 11:50

    Daj Bože da digne i taj 25 GS u inat svim mrziteljima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA