Novak Đoković - Holger Rune Foto: Tanjug / AP

Đoković na konferenciji o prozivkama engleske publike, povredi i sećanju na prvi GS: "Rekao sam što sam rekao"

 
 
 ≫ 
  • 0

Činjenice

  • Novak Đoković pobedio je Holgera Runea u tri seta - 3:0 (6:3, 6:4, 6:2).
  • Srpski teniser u četvrtfinalu igra protiv Aleksa de Minora.
  • Posle meča, Novak je imao jaku poruku za englesku publiku koja ga je provocirala tokom meča, o čemu će sigurno biti reči na konferenciji za medije.
Najnovije
00:21

Konferencija je upravo završena

To je to što se tiče konferencije večeras na engleskom jeziku.

00:20

Da li se Đoković seća prvog Vimbldona i Grend slem titule?

Za kraj, Srbin je dobio pitanje o svojoj prvoj Grend slem tituli.

- To je bilo 2008. na Australijan Openu, ta Grend slem titula je, naravno, specijalna. Probio sam led. Posle toga, trebalo mi je tri godine da osvojim narednu. Mučio sam se da shvatim kako da dobijem Nadala i Federera koji su dominirali na Grend slemovima. Naučio sam na teži način, kroz rivalitet sa ta dva momka. Unapređivao sam igru, fizički i mentalno, postajao sam jači kako je vreme proticalo. Dejvis kup titula u 2010. godini je bio veliki momenat, osetio sam da imam krila. Osvajanje za Srbiju prvog trofeja u Dejvis kupa, kruna u Beogradu. Nakon toga sam imao jednu od najvećih sezona u životu. Tada sam postao drugačiji teniser, znam da sam zaslužio da budem na vrhu. Postoje drugačiji nivoi uspeha, naravno, pobeda na Grend slemu, biti prvi, a onda osvajanje više Grend slemova. Pa, onda više godina na vrhu, ostati tu. Mnogi igrači ne uspevaju da to urade, veoma sam blagosloven što sam mogao to da uradim. Zverev je odličan primer, kada vidite njegovu igru i rezultate, on defniitivno zaslužuje Grend slem titulu. Bio je dobar na US Openu, pa onda protiv Alkaraza, sve bliže i bliže... Što više imate pritiska, sumnjate u sebe, ali je veliko olakšanje kada se osvoji Grend slem. Dominik Tim kada je osvojio GS, nije mogao da ostane dugo na tom nivou. To je nesreća, on je igrač koji je mogao da osvoji mnogo više Grend slemova. Ima igrača koji su to zaslužili, ali GS je nešto mnogo drugačije.

00:16

O kolenu i povredi...

Kaže Đoković da je za sada sve kako treba što se povrede tiče.

- Osećam se dobro, da kucnem u drvo. Nema negativnih pojava, čak ni u klizanju, a klizao sam se tri puta. Zadovoljan sam jer je verovatno deo mog drugačijeg kretanja to što jeste. Uradio sam nekoliko špaga i dobro sam se osećao. Igramo dvoranski tenis praktično stalno ovde i trebalo bi da budemo srećni što imamo krov. Ne možete da utičite na kišu, ali čim se zatvori krov, znaš da će da bude klizavo i da igrači imaju šansu da će pasti. Eto, Dimitrov juče, Zverev isto, povredio je koleno... Ali, to je deo ove podloge, to je trava, zato reaguje na svakakve promene.

00:13

Sledeći rival biće Aleks de Minor

Nakon toga, novinari su se prebacili na "Demona" koji je sledeći Đokovićev protivnik.

- On je verovatno najbrži igrač na turu, ako ne i najbrži. Napredovao je u proteklih godinu i po dana, igrali smo u Australiji, bio je sjajan meč. Od tog meča do sada, gledajući kako napreduje, je veoma sjajno. Ima sjajnu odbranu, zna na svim podlogama, pogotovo na bržim. Hjuit mu je mentor, odličan su par, jer im je sličan stil igre. Vidim samo da ide u pravom smeru. Servis mu je postao oružje, ol araund je igrač, a uspeo je da se ustanovi u Top 10. Igra na velikoj sceni, dobro se snalazi. Već me je pobedio u Australiji, veruje da može i sada da me pobedi i tu nema ništa strašno. Danas sam igrao dobro i mislim da nema razloga da ne gledam pozitivno na dalji put.

00:10

Dobio je Novak pitanje o "Ruuuuuuuuu"

Srpskog tenisera su potom upitali o skandiranju publike i "Ruuuuuuuu", što je prouzrokovalo oštru Novakovu reakciju.

- Ne znam šta može Vimbldon da uradi u tim momentima, oni su platili karte i žele da navijaju tako kako navijaju. To oni biraju. Kako da se ponašaju, to je na njima. Možemo da raspravljamo o tome da sudija uradi nešto, ali ne možete baš da uradite mnogo. Ne može da se izbaci čitava tribina zato što ne pokazuje respekt. Turnir je bitan istorijski, svetski smo poznati zbog navijača i gledalaca. Poštujem navijače, prave navijače koji znaju za respekt. Razumem da podržavate drugog igrača, oni to biraju, ali kada neko pređe granicu, reagujem. Eto, zato sam rekao to što sam rekao.

00:08

Đoković pokušava da uživa sa svojom porodicom koliko može

Malo je slobodnog vremena, ali se Novak trudi da ostane sa svojom porodicom.

- Ne baš, uživam sa svojom porodicom, sa ćerkom koja je tu. Pokušavam da uživam u slobodnim danima, da provedem sa bliskim ljudima. Stres i pritisak je ogroman i uvek je bio ogroman.

00:07

O igranju sa Holgerom danas

Prvo je prokomentarisao čitav meč.

- Dobro se osećam, odličan meč. Holger nije igrao baš na svom nivou, ali mislim da sam ga i ja učinio da mu bude nezgodno. Dobro sam servirao, igrao sa osnovne linije. U trećem setu kada sam spasao neke brejk lopte, mislim da sam sprečio da se prebaci situacija na neko novo polje. Uvek je veliki izazov igrati protiv Holgera, ali uvek imam nešto da usavršim, nešto da naučim.

00:06

Pojavio se Đoković!

Konferencija počinje...

00:05

Prošla je ponoć, a Novaka nema

I dalje čekamo... Organizatori nemaju informaciju kada bi Đoković mogao da se pojavi, ali se nadamo da će to biti vrlo brzo.

23:42

Novo pomeranje

Srpski teniser pomerio je konferenciju na ponoć po srpskom vremenu.

23:25

Već se sada zna da će Novak kasniti

Organizatori su saopštili da će se pojaviti u 23.45.

23:12

Konferencija će početi oko 23.30 časova

Očekuje se da Novak Đoković pristupi sali za konferencije u 23.30 časova po našem vremenu, ali vrlo je verovatno da će biti pomeranja.

23:10

Dobrodošli u naš blog uživo!

Poštovani čitaoci Telegraf Sporta, želimo vam dobrooooooooo veče!

Večeras ćemo zajedno ispratiti konferenciju Novaka Đokovića posle pobede nad Holgerom Runeom i plasmana u četvrtfinale Vimbldona.

Konferenciju će sa lica mesta iz Londona pratiti naš kolega Miloš Bećagović.

Video: Devojka iz obezbeđenja zapevala od muke preko razglasa i razveselila sve pred Novakov meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA