Svitolina slomljena od bola posle raketiranja bolnice u Ukrajini, oglasila se potresnom porukom: "Crni dan..."

 
S. G.
S. G.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Tužno...

Broj žrtava ruskog napada na Kijev povećao se na 36, a povređeno je najmanje 100, saopštili su lokalni zvaničnici, a između ostalog pogođena je i dečija bolnica. Potresne scene i jezivi snimci šokirali su svet, a potresli su i ukrajinsku teniserku Elinu Svitolinu. koja je sa 2:0 savladala Kineskinju Vang Ksin.

Posle meča, Elina je u suzama dala izjavu pred krcatim gledalištem.

- Vrlo težak danas za ukrajinski narod - počela je i zaplakala, a posle aplauza navijača je nastavila:

- Njie bilo lako da se fokusiram danas na meč, bilo je teško čitati vesti i biti na terenu. Drago mi je da sam danas mogla da igram i dođem do pobede.

Potom, oglasila se na društvenim mrežama potresnom porukom:

- Danas je bio jedan od najtežih mečeva u mom životu, mentalno je bio iznad svega što sam ikada doživela, ali je ništa u poređenju sa onim što moj narod kod kuće prolazi. Vimbldon je danas za mene postao crn. Sva moja ljubav i misli su sa Ukrajinom i našim ukrajinskim narodom. Hvala svima na podršci.

Potom je apelovala na sve:

- Molim vas, pridružite se @u24.gov.ua prikupljanju sredstava za Dečju bolnicu, gde su se lečila deca obolela od raka, a danas je bolnica uništena ruskim projektilima. Ovo zlo mora prestati - napisala je ona na društvenim mrežama.

Da podsetimo, u Kijevu, centralnim gradovima Krivi Rog i Dnjepar, kao i u dva istočna grada, oštećeno je 50 civilnih objekata, uključujući stambene zgrade, poslovni centar i dve medicinske ustanove, rekao je ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko.

Na video-snimku u koji je Rojters imao uvid, pokazuje projektil dok pada ka dečijoj bolnici, praćen velikom eksplozijom.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    8. jul 2024 | 20:17

    Treba da prestane, ali reci to Bajdenu!

  • нибрС

    9. jul 2024 | 11:24

    Само ме занима да ли је сузе ронила када су укрофашисти запалили живе људе у Одеском позоришту...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA