Mlada srpska teniska nada ide dalje na Vimbldonu: Marko Maksimović lako u juniorskom dublu do osmine finala

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Francuz i on čine, izgleda, dobru kombinaciju

Srpski mladi teniser Marko Maksimović, nakon eliminacije na startu singl takmičenja, uspeo je u paru sa Teom Papamalamisom da se plasira u osminu finala juniorskog dubla na Vimbldona pobedom protiv Hejdena Džonsa i Pavla Marinkova - 6:2, 6:3.

Maksimović i njegov dubl partner su ovaj meč rešili za nešto više od sat vremena, a zanimljiva situacije se desila u drugom setu gde je kiša prekinula susret na samo dva poena do pobede srpsko-francuske kombinacije.

Takođe, mora se napomenuti i da je Marinkov, koji predstavlja Australiju, srpskih korena, a Telegraf je imao priliku u Melburnu da popriča sa njim o poreklu.

No, Maksimović je pokazao kvalitet u dublu, a imao je i dobrih sekvenci i u singlu protiv Britance Svejna koji je uspeo da istrpi udare u drugom setu i da privede priču kraju.

Sada, Marko će imati priliku da ode dalje, do četvrtfinala ukoliko Papamalamis i on budu bolji od češkog para Jan Klimas i Jam Kumstat.

(Telegraf.rs)

Video: Pešić o konačnom spisku za OI, stanju povrede Jovića ali i moćna poruka za Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA