Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Gaženje! Đoković nikada moćnije protiv Runea za četvrtfinale Vimbldona, pobedio ga za tačno dva sata

 
 
  • 1

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pošto je u bukvalno smislu te reči pregazio mladog Holgera Runea u tri seta za tek nešto više od dva sata igre, a to je ujedno bio prvi put da Danac nije uspeo da osvoji barem jedan set protiv našeg tenisera - 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)!

Bila je ovo možda i najdominantnija partija Novaka Đokovića od početka Vimbldona. Već sam početak i 12 uzastopno osvojenih poena nagovestili su da je srpski as motivisan da posao završi što je brže moguće, s obzirom na to da je zbog kasnog starta pretila mogućnost da duel bude prekinut zbog policijskog časa, ako bi otišao u četiri ili pet setova.

Na svu sreću, ta opcija se nije ni razmatrala, jer je Novak u svakom od tri seta igrao na jako visokom nivou, pravio brejkove onda kada je to bilo najpotrebnije i na kraju srušio Holgera.

Uplašio nas je Đoković samo tokom drugog seta kada je baš na sredini između gemova misteriozno otrčao u toalet, a prethodno se držao za stomak, pa mnogima nije bilo jasno šta je posredi, ali očigledno je da nije mnogo uticalo na samu Novakovu igru.

Kada je reč o samom toku prvog seta, on je krenuo, kao što smo i rekli, serijom od 12:0 u poenima, odnosno sa 3:0 u gemovima, posle čega se Rune konačno probudio. Naravno, to nije bilo ni približno dovoljno da se Đoković ugrozi ni na kakav način.

Štaviše, mogao je Nole da reši prvi set i nešto ranije, jer je imao brejk loptu na servis Runea u šestom gemu za dupli brejk. Danac se izvukao, a onda je Đoković samo dokrajčio započeti posao.

U drugom setu, pak, sve je krenulo u priličnom egalu sve do tog zabrinjavajućeg momenta kad je Nole na 3:2 za Runea odjurio u toalet nakon što se uhvatio za stomak.

Nemac koji je sedeo u stolici nije čekao da se Novak vrati, već je po isteku vremena odmah zvao tajm što je naravno Đokovića iznerviralo, ali je očigledno da pomenuti stomačni problemi nisu puno uticali na samu igru Srbina.

Novak Đoković  Holger Rune Foto: Tanjug/AP

Naprotiv, Nole je odigrao puno bolje u pomenutoj završnici i napravio je brejk već dva gema kasnije, a onda je u devetom gemu na servis Runea propustio čak šest set lopti na njegov servis!

Umalo da mu se to obije o glavu samo gem kasnije kada je i Rune imao brejk loptu da se potpuno vrati u ovaj deo igre, ali se Đoković smirio, pronašao servise i na kraju osvojio drugi set, iskoristivši ukupno sedmu set loptu.

Treći set krenuo je kao iz snova. Đoković je odmah napravio brejk protiv Runea, a zatim je samo održao svoj prepoznatljiv ritam igre.

Mogao je Rune da se vrati na pravi kolosek u šestom gemu kada je propustio brejk loptu, ali pošto to nije uradio, sve se okrenulo protiv njega. Novak je napravio novi brejk i prošao dalje na megdan Aleksu de Minoru iz Australije u četvrtfinalu.

Činjenice

  • Holger Rune je trenutno 15. teniser sveta.
  • Danac je došao do osmine finala pobedama nad Kvonom u tri seta, Sejbotom Vajldom u četiri i Alijem u pet posle velikog preokreta.
  • Novak je na putu do ove faze izbacio Vita Koprivu, Džejkoba Firnlija i Alekseja Popirina.
  • Holger i Novak odigrali su pet međusobnih mečeva, a Đoković vodi sa 3:2.
Najnovije
20:14

Novak Đoković - Holger Rune 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)

22:18

III SET (3:0) Đoković - Rune 6:2

BRAVO, BRAVO, BRAVO! NOLE JE U ČETVRTFINALU VIMBLDONA!

22:13

III SET (2:0) Đoković - Rune 5:2

DUPLI BREJK! Nole je na gem od pobede! Serviraće za trijumf posle samo dva sata igre.

22:09

III SET (2:0) Đoković - Rune 4:2

Uh, drama... Dva puta je Novak u ovom gemu završio na travi. Imao je i brejk loptu Holger Rune, ali je nije iskoristio, pa je Srbin i dalje u kontroli i na dva gema od pobede.

22:00

III SET (2:0) Đoković - Rune 3:2

Ide gem za Runea i to sa nulom. Sada zaista Novak nije imao ni promil šanse nešto da uradi zbog dobrih servisa Danca.

21:56

III SET (2:0) Đoković - Rune 3:1

Nastavlja se moćni hod Novaka Đokovića ka četvrtfinalu Vimbldona! Srbin je na tri gema od pobede.

21:51

III SET (2:0) Đoković - Rune 2:1

Siguran Runeov gem, prvi posle duže vremena. Uspeva Danac da dođe do daha, ali i dalje ima brejk minusa u trećem setu.

21:48

III SET (2:0) Đoković - Rune 2:0

Ma idemo dalje! Još jedan gem za Novaka, prilično siguran, imao je 40:0 i tri gem lopte, Rune je uspeo posle sjajnog bekhenda da spasi jednu, potom i drugu, ali je treću Srbin realizovao.

21:42

III SET (2:0) Đoković - Rune 1:0

BRAVO! BREJK! Nole je sada na autoputu ka pobedi! Ima prednost i u trećem setu.

21:36

II SET (2:0) Đoković - Rune 6:4

Ma, idemo! Možda nije uspeo Nole da uradi ono što je bilo potrebno u prošlom gemu, ali jeste na svom servisu i ima velikih 2:0! Nalazi se na set od plasmana u četvrtfinale Vimbldona, a nadamo se da su oni stomačni problemi iza njega.

Imao je Rune brejk loptu, to je sačuvao Novak, a onda je došao do set lopte, koju je ovoga puta realizovao.

Sada će Nole moći da iskoristi i pauzu za toalet.

21:28

II SET (1:0) Đoković - Rune 5:4

Ipak nije uspeo Novak da iskoristi šest set lopti u ovom gemu! Velika šteta, mogao je Đoković da krene u narednom setu i sa svojim servisom da je sada napravio brejk, ali se Rune nije dao, pa nastavljamo dalje.

21:19

II SET (1:0) Đoković - Rune 5:3

Bravo! Potvrda brejka i to dosta lako. Novak je stigao do 40:0, a potom realizovao drugu gem loptu koja mu se ukazala. Sada Rune servira za opstanak u drugom setu.

21:15

II SET (1:0) Đoković - Rune 4:3

BREEEEEEEEEJK! Ma tako je! Uprkos evidentnim stomačnim problemima, Novak uspeva da osvoji brejk na servis Runea. Izvukao se Danac jednom, ali je Đoković uspeo još jednom da dođe do brejk lopte posle dugačke razmene koja je potrajala oko 17-18 udaraca i na kraju da osvoji ovaj gem.

21:07

II SET (1:0) Đoković - Rune 3:3

Novak je uspeo da osvoji gem posle ove iznenadne pauze i iskakanja u toalet usred seta. Poveo je sa 40:0, stigao je Rune do 40:30, ali nije mogao više od toga. Nadamo se da taj detalj sa odlaskom u toalet i hvatanjem za stomak neće mnogo uticati i da je sve prolazno.

21:03

II SET (1:0) Đoković - Rune 2:3

Danac osvaja i ovaj gem, a Novak je odjurio u tunel usred seta! Nije jasno zbog čega, a verovatno je u pitanju onaj detalj sa hvatanjem za stomak.

Novak je stigao da ode u WC i da se vrati tokom same pauze od jednog minuta, a vreme je počelo da otkucava, jer je sudija iz Nemačke dok je Đoković bio u toaletu već rekao "tajm".

Ipak, nema opomene za Srbina.

21:00

II SET (1:0) Đoković - Rune 2:2

Malo je Nole sada zabrinuo navijače kada se posle jednog poena uhvatio za abdomen. Međutim, uspeo je da završi posao i da osvoji ovaj gem na svoj servis, iako je Rune stigao do 15:30.

20:55

II SET (1:0) Đoković - Rune 1:2

Srpski teniser nažalost ni u ovom gemu nije uspeo da napravi veći pritisak na servisu Holgera Runea, koji igra sve bolje. Nadamo se da će Novak uspeti da prekine ovo nadahnuće Danca, koji je ponovo dao samo jedan poen našem asu.

20:51

II SET (1:0) Đoković - Rune 1:1

Pogodio je Novak svih šest servisa u ovom gemu, ali je Danac ipak uspeo da podigne svoj nivo i da uzme dva poena. Srećom ne više, tako da nije bilo neke dalje drame.

20:48

II SET (1:0) Đoković - Rune 0:1

Rune osvaja gem na svoj servis na početku ovog drugog seta. Nole ovoga puta stiže samo do jednog poena na servis Danca.

20:43

I SET (1:0) Đoković - Rune 6:3

Sjajno! Nastavlja Nole sa dominacijom i prvi set rešava u svoju korist za svega 28 minuta.

Novak Đoković - Holger Rune Foto: Tanjug / AP
20:40

I SET (0:0) Đoković - Rune 5:3

Sačuvao se Nole za ono najvažnije što sledi, a to je servis za osvajanje prvog seta. Rune je uspeo malo da produži ovaj prvi set.

20:36

I SET (0:0) Đoković - Rune 5:2

Mnogo na početku meča greši Holger Rune, ni u ovom gemu nije predstavljao baš nikakvu opasnost po Novaka, koji je na gem od osvajanja prvog seta.

20:34

I SET (0:0) Đoković - Rune 4:2

Bila je ovo nova brejk šansa za Novaka na servis Runea na 30:40, ali je Danac pronašao dobar servis i time je neutralisao Đokovića i na kraju posle đusa osvojio ovaj gem.

20:27

I SET (0:0) Đoković - Rune 4:1

Nastavlja Nole da gazi. Uspeo je Holger da stigne do prvog poena na Đokovićev servis, ali samo jedan jedini, tako da drame uopšte nije ni bilo i Srbin održava prednost brejka.

20:25

I SET (0:0) Đoković - Rune 3:1

Prvi gem za Holgera Runea, a ujedno naravno i prvi poeni! Danac je pronašao servis i prepustio samo jedan poen Noletu.

20:21

I SET (0:0) Đoković - Rune 3:0

Pa ovo je rapsodija! Novak igra na tako sjajnom nivou da Danac opet nije uzeo niti jedan poen! Verovali ili ne, u poenima je na ovom meču trenutno 12:0!

20:18

I SET (0:0) Đoković - Rune 2:0

BREJK! Kakav moćan start Novaka! Brejk sa nulom, igra fenomenalno i nije dao Holgeru da osvoji niti jedan poen do sada.

20:15

I SET (0:0) Đoković - Rune 1:0

Kakav perfektan start meča za našeg Novaka! Bez nule je osvojio servis gem.

20:13

Igraće se pod zatvorenim krovom Centralnog terena

Nije bilo kiše celog dana, ali evo baš sada pada u Londonu i moraće da se igra pod Zatvorenim krovom Vimbldona.

20:11

Glavni sudija biće Nemac

U stolici će se ovog ponedeljka sedeti Niko Helvert iz Nemačke i on će nadgledati Novaka i Holgera.

20:09

Novak Đoković će prvi servirati

Pobedio je Đoković na podbacivanju, tako da je naravno odlučio da servira prvi. Krenulo je zagrevanje i meč će uskoro početi.

19:49

Konačno su gotovi Zverev i Fric!

Viđeno je iznenađenje, Tejlor Fric je slavio u pet setova (4:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:3), tako da je ispao još jedan favorit iz Novakovog dela žreba.

Početak meča Đoković - Fric se tako sada očekuje upravo negde oko 20.15 časova.

19:15

Još će biti odložen Novak, jer Fric i Zverev nemaju nameru da završe

Amerikanac je u pravom naletu, uspeo je još jedan tajbrejk da reši u svoju korist, tako da ćemo da gledamo peti set na ovom meču.

To znači da Novak sada već neće na teren pre 20.15 časova.

Na Vimbldonu sme da se igra samo do ponoći po našem vremenu...

18:23

Zverev i Fric igraće četvrti set

Fric je dobio treći set sa 6:4, što znači da Novak Đoković sada neće na teren izaći pre 19.15 minuta.

18:04

Na meču Aleksander Zverev - Tejlor Fric se igra treći set

Za sve one koji čekaju meč Novaka Đokovića i Holgera Runea, informacija da je trenutno na duelu koji je pre njih na Centralnom terenu u toku treći set.

Prva dva seta dobio je Aleksander Zverev, a trenutno je 3:3 bez brejka u trećem setu.

17:34

Rune je na svakom meču uzeo barem jedan set Đokoviću

Interesantno je da je na svakom od mečeva do sada Holger Rune uspeo da uzme barem jedan set protiv Novaka Đokovića.

Poslednji put su se njih dvojica sastala na finalnom turniru u Torinu prošlog novembra, kada je Novak slavio sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:3).

17:32

Bukmejkeri veruju Novaku Đokoviću

Svetske kladionice veruju Novaku Đokoviću, pa se kvota na pobedu najboljeg srpskog tenisera kreće između 1,25 i 1,30.

Na drugoj strani, trijumf Holgera Runea vrednuje se kvotom od 3,20.

U prevodu u procente, bukmejkeri daju Srbinu oko 77% šanse da odnese trijumf danas sa Centralnog terena "Ol Ingland Kluba".

17:28

Dobrodošli u blog uživo!

Poštovani čitaoci Telegraf Sporta, dobrodošli u naš novi blog uživo! Danas ćemo zajedno ispratiti meč osmine finala Vimbldona u kojem se naš najbolji teniser, Novak Đoković sastaje sa Holgerom Runeom iz Danske za plasman među osam najboljih na "Ol Ingland Klubu".

Meč se igra na Centralnom terenu odmah po završetku meča između Aleksandera Zvereva i Tejlora Frica i ne očekuje se da će početi pre 18.45 časova.

Svakako ćemo pratiti dešavanja i na tom meču, jer se tu krije potencijalni Novakov protivnik u polufinalu.

Blog uživo sa vama će ispratiti Srđan Todorović.

Video: Devojka iz obezbeđenja zapevala od muke preko razglasa i razveselila sve pred Novakov meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nosmoking

    8. jul 2024 | 22:24

    Idemo Noleee!!!🫵🏻🫵🏻👊🏻👊🏻👊🏻🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA