Idemo u završnicu Vimbldona: Evo ko je sve ostao Novaku do finala!

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Biće zanimljivo, u to nema sumnje

Novak Đoković je obezbedio svoju kartu za osminu finala Vimbldona i tamo će se u ponedeljak sastati sa Holgerom Runeom sa kojim je već pet puta u karijeri imao prilike da igra, ali nikada na travi.

Rune je bio veoma oprezan na konferenciji što se tiče Novaka, samim tim što je imao prilike da se uveri u njegove sposobnosti pre nekoliko dana kada su njih dvojica izašli na trening centar Orangi.

Uz Đokovića, još sedam tenisera je u tom delu žreba uspelo da preživi neverovatno uzbudljivu nedelju na rubu Londona. Neki su očekivano tu gde jesu, a neki su plod velikog iznenađenja.

Ukoliko bi srpski teniser uspeo da savlada Danca, u četvrtfinalu bi se suočio sa boljim iz duela Aleksa De Minora i Artura Fisa.

Baš je Fis jedan od dvojice igrača koji su u ovom delu kostura stigli do ove faze bez titule nosioca. Francuz je izbacio Huberta Hurkača, već viđenog u završnici, ali je Poljak predao na meč lopti, zaključio svoju golgotu i otpočeo strepnju zbog svoje povrede.

No, tu se očekuje da De Minor vlada situacijom, iako se vidi iz priloženog da ništa nije sigurno. Moraće Australijanac i Francuz da to reše u međusobnom sudaru, a Novak svakako zna da jedan od njih dvojice dolazi kao naredni izazivač.

Aleksandar Zverev Foto: Tanjug/AP

Druga dva para osmine finala u donjem delu žreba predvodi Aleksandar Zverev koji je najviše pozicionirani nosilac koji može Đokoviću da dođe u polufinalu turnira.

Saša će prvo morati na megdan Tejloru Fricu, Amerikancu koji ima oružje za ovu vrstu podloge i koji bi mogao da opasno uzdrma Nemca.

Zverevu je, na papiru, veći izazov sami Fric nego li protivnik u četvrtfinalu, jer će ga dobiti iz meča Lorenca Musetija i Đovanija Mpešija Perikara.

U tom delu su popadali svi visokorangirani teniseri, pa je Mpeši Perikar kao srećni gubitnik uspeo da se progura do neviđenih visina, a da pritom za protivnika u osmini finala ima Musetija koji je tek 25. nosilac na turniru. Prilika nova je tu, pitanje je koliko ova bajka može da traje.

Sve u svemu, projektovano, Novak ostaje na istom putu kao i pre samog trećeg kola, a na njemu će (po papiru) moći da naleti redom na De Minora, Zvereva, a onda i u finalu na Karlosa Alkaraza ili Janika Sinera koji su preživeli sa druge strane žreba.

OSMINA FINALA VIMBLDONA:

Novakov deo:

Museti - Mpeši Perikar

Fric - Zverev

De Minor - Fis

Đoković - Rune

Gornji deo:

Siner - Šelton

Dimitrov - Medvedev

Alkaraz - Amber

Pol - Bautista Agut

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    7. jul 2024 | 16:50

    Ovo se znalo sve za novaka al je ovde pitanje sta ce biti protiv sinera ili alkaraza i zvereva da li ce tu imati snage posto vidimo da i ovde protiv slabijih rivala vidi se da ne moze da igra na visokom nivou.

  • Kele

    7. jul 2024 | 20:13

    Iz dosadašnjih mečeva niko se nije baš posebno istakao, zato verujem da će Nole visoko da stigne ako i ne i da uzme titulu. Idemooo daljeee Noleee 💯

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA