Otac Hrvat, majka Kineskinja, ona nadomak 1/4 finala Vimbldona: Ko je Lulu, tenisko dete sa svih strana sveta?

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Lulu nije samo Lulu Sun. Lulu je i Lulu Radovčić

Život nekada priča prave bajke, one u koje niko ne bi verovao da ne zna istinu i da nije video svojim očima. Lulu Sun, teniserka sa svih strana sveta, napravila je nešto što je mogla samo da sanja do pre nekoliko dana. Na velikoj pozornici Vimbldona, ime joj je konačno postalo poznato.

Kako bi odmah raspleli ovaj čvor i objasnili vam ko je Lulu, bitno je da znate da ima dva državljanstva, da je na koledž išla u trećoj zemlji, a da su joj majka i otac iz četvrte i pete države.

Neverovatno zvuči, ali tako jeste.

Lulu Sun je, na glavnu tenisku scenu došla naglo, bez ikakvih naznaka. I, evo je, puni stranice novina sa svojim prolaskom u osminu finala Vimbldona.

Odakle ona tu? Pa, mnogi se pitaju, jer do januara ove godine nikada nije igrala u glavnom žrebu nijednog Grend slema, a 23 joj je godine.

Predstavila se prvom prilikom na Australijan Openu baš ove sezone, ali je odmah na startu eliminisana. No, izgleda da je to bilo samo nešto što će najaviti ovu priču.

Lulu nije samo Lulu Sun. Lulu je i Lulu Radovčić.

Lulu San Foto: Tanjug/AP

Da, dobro ste čuli. Ovoj devojci je mama Kineskinja, a tata Hrvat. Na fakultet je išla u Sjedinjenim Američkim Državama, a rođena je na Novom Zelandu. Uzgred, ima i Švajcarsko državljanstvo, pa ako je ikada budu pitali, može reći da je stanovnik planete i da ne limitra svoje bivstvovanje.

Danas će nešto posle 16.30 časova izaći na Centralni teren Vimbldona. Da joj je neko rekao 25. juna da će od prve lopte protiv Rumunke Bulgaru da naređa šest pobeda na nezvaničnom svetskom teniskom prvenstvu, verovatno bi pomislila da se taj neko dobro šali.

Poslužio je žreb, ali je put bio dug. Sada će morati da se bori protiv bivše šampionke US Opena, Eme Radukanu, domaće ljubimice koja se konačno probudila i spremna je ponovo da zablista.

Pre nedelju dana je bila 123. na VTA listi, a od onog tamo ponedeljka već među 80 najboljih teniserki sveta - najmanje! Ako bude slavila na velikoj pozornici Centralnog terena na rubu Londona, mogla bi da dođe i na rub 50 najboljih igračica planete.

Ono što joj se događa trenutno ima veze sa imenom njene rođene sestre Fenomene Radovčić. Igra dobar tenis, a igra ga levom rukom i do sada je uspela da osvoji sedam ITF trofeja. Trenerom je Vladimir Platenik, pa u čitavu priču oko onih pet zemalja sada imamo i šestu, Slovačku, koja joj pomaže da uspe u svemu ovome.

Šta dalje? Ne znamo, evo videćemo. Ova bajka je već dobila svoje listove, videćemo kada će imati i svoje korice.

Ako joj se posreći u kombinaciji sa znanjem i umećem, preksutra će igrati za polufinale protiv bolje iz duela Paole Badose i Done Vekić. Nikada se ne zna, Vimbldon je čudo.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA