Novak otvoreno o Niku Kirjosu: "Ima taj ku**evit stav, jako dobar momak koji bi mogao da bude Top 10!"

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Najbolji na svetu sasvim iskreno o Australijancu koji mu je postao jako blizak prijatelj

Novak Đoković je prošao u osminu finala Vimbldona, a pre toga je imao prilike da trenira sa Nikom Kirjosom koji mu je postao veliki prijatelj, a koji je na pauzi posle višestrukih operacija i povreda.

Australijanac je bio sjajan sparing partner, a po Novakom priznanju, i danas će izaći na terene Orangi centra sa njim.

- Danas ćemo opet trenirati, tako da mi je drago što je on na raspolaganju, što želi da udara sa mnom. Drugačije je kada udaraš sa sparing partnerima i drugim igračima, rivalima. Kvalitet udarca je drugačiji, tvoj fokus je drugačiji. Bolje treniraš. On se sada vraća od teške povrede, operisao je zglobove i nije igrao možda godinu dana, možda i više. Nadam se da će vratiti uskoro jer je jako važan za naš sport iz više razloga. Ne samo što je spektakularan igrač, neverovatan. Igrač koji je igrao finale Vimbldona - kazao je Novak.

Novak zna koliki potencijal Nik ima.

Svi mi znamo da, kada bi se malo uozbiljio, bio bi Top 10. Svi to znaju. Poseduje izvanredan kvalitet, ima taj "kur**vit" stav koji se mnogima dopada i to mu je omogućilo da pobeđuje i mene i Federera i Nadala i sve najbolje igrače na velikoj sceni jer je izlazio sa tom dozom samouverenosti. Drago je što sam ga video na terenu, što igram sa njim, imali smo u početku njegove karijere dostaloš odnos. Taj odnos se popravio i sada imamo super odnos, čuli smo se više puta i kada je bio u Australiji. Nik je, ako ga poznaješ, dobar momak, jednostavno je takav karakter, eksplozivan i ekstrovertan. Veoma zanimljiv za tenis, veoma važan i van terena jer je pametan i zabavan i privlači publiku, to nam nedostaje. On to izuzetno dobro radi i dobar je ambasador našeg sporta - naveo je Đoković.

Najboljeg tenisera sveta očekuje meč osmine finala protiv Holgera Runea u ponedeljak.

(Telegraf.rs)

Video: Minut ćutanja za legendu Partizana koja je preminula u 97. godini života

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA