Novak Đoković Vimbldon Aleksej Popirin Foto: Tanjug/AP

Đoković najavio "vatromet" na Vimbldonu, pa poslao jaku poruku sa konferencije: "To je zabrinjavajuće"

 
 
 ≫ 
  • 0

Činjenice

  • Novak Đoković pobedio je Alekseja Popirina sa 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6).
  • Meč je trajao tri sata i osam minuta.
  • Naredni protivnik Novaka biće Holger Rune iz Danske.
Najnovije
00:15

Konferencija je ovim završena

Konferencija upravo završena.

00:11

Objasnio je Novak i šta je to što najviše poštuje kod Holgera

Danski teniser je uvek igrao sa velikom energijom.

- Uvek je imao dobru radniku etiku, posvećen je. Kada vidi nešto slobodno, ide da trenira, to volim kod njega. Ol araund je igrač. Agresivan je i defanzivan kada to treba, na svim podlogama. Čini mi se da je igrač za velike stvari, ali mu je potrebno neko vreme da mentalno da dođe do toga, šta bi trebalo da odigra, uradi, ali ima iskustva za svoje godine. Radi na tome jako, servis mu je postao jako oružje, forhend mu je dobar, ritern je poboljšan.

00:10

Sledeći protivnik je Holger Rune

Rune je inače veliki prijatelj sa Novakom Đokovićem.

- Zaista se dobro slažemo, on je veoma fin momak, uvek sam tu za njega za trening, za savet. Sećam se kada je bio mali, na jugu Francuske i u Monaku, trenirali smo na svim podlogama. Majka i sestra su bili u dobrim odnosima sa nama, totalno poštovanje međusobno. Ali, kada dođe do takmičenja, imamo obojica tu vatru, videćemo vatromet! Voli da igra na travi, veoma je "zeznut" protivnik i sve ću uraditi da pobednim.

00:07

Izbegao je Novak danas peti set, a onda poslao jaku poruku

Upitali su ga potom novinari za dugačke mečeve i eventualno izbegnut peti set danas.

- Mečevi u pet setova možete videti na Grend slemovima, to uzbuđuje i igrače i publiku. Volimo to da igramo, možda ne prečesto. Mogu da se prisetim meča sa Federerom 2018. godine u pet setova, taj taj-brejk... Neverovatan meč, spasena meč lopta. Kada znate da ste 2:1 ili 2:0, kao Rune što je bio, ipak možete da se nadate da ćete proći. Možete se nadati da ste spremniji, da imate, čak iako imate 2:0, da mislite da možete dalje. Kroz moju karijeru sam imao mečeva koje sam uspevao da dobijem posle 0:2, imam pozitivan niz u tome. Uživam u tome. Sa aspekta istorije i budućnosti, podržavaću, pogotovo na Grend slemovima. Čuo sam da ste pitali da to bude u dva seta dobijena, ali nisam za to. Možda uvodne runde, a posle toga u tri dobijena seta. Mora to da se zadrži. Što se tiče inovacija, mislim da su potrebne. Da privučemo mlađu publiku. Tenis je u dobrim rukama, ali ako pogledamo Formulu 1 na nivou marketinga i sporta, kako je popularan, moramo da uradimo bolji posao. Mislim da možemo bolje. Možemo da budemo srećni što je globalni i sport sport, ali PTPA je odradio analizu da je tenis treći ili četvrti najgledaniji sport. Prvi je fudbal, a onda košarka, ali je tenis je tek na 7-8. sport koji koristi tu svoju popularnost. Kolektivno bi trebalo to da unapređujemo, mora da raste broj igrača koji mogu da žive od sporta. Samo 350 tenisera i teniserki može da živi od ovoga na svetu. To je zabrinjavajuće. Samo se fokusiramo na glavne nagrade. Tenis je globalni sport i milioni dece žele da igraju, ali nije pristupačan, pogotovo u zemljama kao što je moja koja nema istoriju tenisa, federaciju jaku... Moramo da napravimo temelj šta tenis jeste, te osnovne stvari. Imamo padel koji raste, zabavljaju se ljudi. Tenis jeste kralj sportova sa reketom, ali je u opasnosti. Sve klubove bi mogli da preobrate u padel, jer je finansijski dosta isplatljiviji za vlasnika terena ili kluba. Moramo da adresiramo sve ove probleme, jer su prisutni, ali ne mislim da to radimo.

00:00

Odmah su ga Englezi pitali zbog čega je oponašao penal i da li je znao da je Gordi albion prošao dalje

Srpski teniser objasnio je šta je mislio tim potezom:

- Kao što sam rekao, možeš da osetiš da svi se pitaju koji je rezultat. Ako će Engleska da pogodi ili pobedi, znam da će biti eksplozija oduševljenja. Predosetio sam da je gol čim se svi tako ponašaju, zato sam tako šutirao, a Popirin kao branio. Kada se krov zatvorio, atmosfera je bila prilično glasna. Bio sam i ja iznenađen što nema nigde prenosa, tamo gde postoji mali prozor, tu sam video da neko gleda meč. Sjajno za njih!

23:58

Stigao je Novak!

Novak Đoković je u sali i spreman da odgovara na pitanje novinara.

23:48

Dodatno će biti pomerena konferencija...

Za sada nema ni traga ni glasa od Novaka Đokovića, mada nema ni informacije organizatora kada bi mogao da dođe.

23:32

Konferencija kasni!

Srpski teniser pojaviće se pred novinarima u 23.45 časova prema novim informacijama.

23:26

Konferencija treba da počne oko 23.30 časova

Organizatori su najavili da će konferencija Novaka Đokovića početi u 23.30 časova, ali to je podložno promeni.

23:24

Dobrodošli u blog uživo!

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković obratiće se medijima nakon pobede nad Aleksejem Popirinom iz Australije u četiri seta i plasmana u osminu finala Vimbldona.

Tamo ga čeka Holger Rune.

Konferenciju sa lica mesta u Londonu prati naš Miloš Bećagović.

Video: Devojka iz obezbeđenja zapevala od muke preko razglasa i razveselila sve pred Novakov meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA