Vreme čitanja: oko 2 min.

Epske muke Karlosa Alkaraza! Španac preživeo golgotu i peti set protiv Tijafoa za osminu finala Vimbldona

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Baš se namučio Španac da bi prošao dalje protiv Amerikanca

  • 0
Karlos Alkaraz - Frensis Tijafo Foto: Tanjug / AP

Prolio je mnogo znoja Karlos Alkaraz kako bi se domogao osmine finala Vimbldona! Niko zasigurno nije očekivao da će Frensis Tijafo iz SAD predstavljati tako ozbiljnu prepreku za mladog Španca, ali je ovaj uprkos svemu još jednom pokazao zbog čega ga opravdano zovu "kraljem" petog seta, pošto tamo nije bilo nikakve dileme oko toga ko će na kraju odneti trijumf - 3:2 (5:7, 6:2, 4:6, 7:6, 6:2)!

Amerikanac koji je pred sam početak Vimbldona sparingovao sa Novakom Đokovićem, a kojeg je srpski teniser tada "dobio" sa 7:5 na treningu danas je odigrao fantastično. Sa svih strana napravio je pritisak nad Alkarazom, koji jednostavno nije uspevao da pronađe svoju igru.

Čak i činjenica da je Alkaraz u prvom setu prvi napravio brejk i poveo sa 4:2 nije uticala psihološki loše na Tijafoa, već naprotiv. Umesto toga, Amerikanac je do kraja ovog dela igre uspeo da napravi seriju od 5:1 i da na kraju sa 7:5 povede sa 1:0 u setovima.

Usledila je brza reakcija Karlitosa u drugom setu, što je bio njegov ubedljivo najbolji period igre na meču. Do polovine ovog dela igre videli smo na snazi potpuni egal, a vrlo brzo nakon toga je Alkaraz pustio ruku i uz dva brejka poravnao ukupni rezultat.

Treći set je bio ponovo dosta bolji po Amerikanca, koji je mogao da napravi brejk prvo u prvom gemu, potom i u trećem, a kada nije uspeo ni to - jeste u sedmom, kada je imao dve brejk lopte na 15:40. To je bilo apsolutno dovoljno za vođstvo od 2:1 u setovima, jer Alkaraz nije mogao da oduzme servis Karlitosu.

Četvrti set je bio toliko ujednačen da nismo videli niti jednu brejk loptu do tajbrejka. A tamo, totalni raspad Frensisa Tijafoa. Ništa nije mogao Amerikanac, dok je Alkaraz radio neverovatan posao i očas posla je već stigao do 5:0. Namirisao je ranjenog protivnika i brzo je stigao do izjednačenja na 2:2 u setovima i odlučujućeg petog.

Tamo dileme nije bilo, Alkaraz je jednostavno dokazao zbog čega se smatra za "kralja" petih setova. Uspeo je dva puta da oduzme servis Tijafou, prvo za 2:1, a potom i za 4:1, posle čega jednostavno nije bilo nikakve dileme.

U narednom kolu, Alkaraza čeka pobednik meča između Iga Ambera i Brendona Nakašime.

(Telegraf.rs)

Video: Tadić pričao o podršci Novaka Đokovića na meču sa Danskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA