Miomir Kecmanović Foto: Tanjug / AP

Siner preslišao Kecmanovića na Vimbldonu! Miša osetio kako igra prvi na svetu, Italijan mu dao sedam gemova

 
 
  • 0

Ipak je najbolji na svetu sa razlogom u ovom momentu. Italijanski teniser, Janik Siner bez skoro ikakvih problema pobedio je našeg Miomira Kecmanovića u trećem kolu Vimbldona pod svetlošću Centralnog terena u tri seta - 3:0 (6:1, 6:4, 6:2)!

Jednostavno se potvrdilo večeras zbog čega je Italijan trenutno prvi teniser sveta. Baš sve je Janiku Sineru polazilo za rukom i osim u drugom setu, Miomir Kecmanović jednostavno nije imao nikakav način da mu parira.

Servis je bio glavno oružje našeg Miše, ali ga je služio dosta retko. Kada bi Kecmanović uspeo da veže nekoliko ubačenih prvih servisa, dobijao bi gemove čak i sa nulom, ali je to bilo baš retko.

Početak prvog seta bila je prava noćna mora, pošto je Siner dopustio Kecmanoviću da u pet gemova osvoji samo pet poena, pa je Italijan posle svega logično i vodio sa 5:0, pre nego što je usledilo konačno buđenje Miše i osvajanje prvog gema, tek da ovaj deo igre ne bude rešen uz popularni "krompir".

Drugi set bio je, ipak, sušta suprotnost. Kecmanović je naglo podigao nivo igre i uspevao je svoje servis gemove da reši uz manje ili više problema. Jedina "caka" bila je ta što na drugoj strani nije uspevao da nametne baš nikakav pritisak na servisu Janika Sinera.

To je rezultovalo time da Siner postepeno dođe do daha i u drugom setu, a ujedno i do brejka onda kada se sve lomilo. Na 4:4, Miša je vodio sa 40:15 i imao dve gem lopte, a umesto da bar jednu iskoristi, usledila je reakcija Italijana koji je uzastopno osvojio četiri poena, oduzeo servis Kecmanoviću, a zatim osvojio ovaj deo igre.

Treći set krenuo je katastrofalno loše po Kecmanovića, koji je odmah dao brejk Sineru, a ovaj je to prigrabio širom otvorenih ruku.

Do kraja meča, Italijan je samo odradio svoj posao onako kako je to radio i do tada, tako da je za oko sat i 35 minuta uspeo da slomi Kecmanovića i plasira se u osminu finala Vimbldona.

Tamo ga čeka pobednik meča između Denisa Šapovalova iz Kanade i Bena Šeltona iz Sjedinjenih Američkih Država.

Činjenice

  • Miomir Kecmanović plasirao se u treće kolo pobedom nad Talonom Griksporom iz Holandije u pet setova.
  • Miša je prethodno u prvom kolu bio bolji od Sumita Nagala iz Indije u četiri seta.
  • Janik Siner je na putu do trećeg kola bio bolji od Danijela Altmajera iz Nemačke i Matea Beretinija iz Italije, a oba meča su otišla u četiri seta.
  • Početak meča ne očekuje se pre 20.00 časova.
Najnovije
17:38

Janik Siner - Miomir Kecmanović 3:0 (6:1, 6:4, 6:2)

22:17

III SET Siner - Kecmanović 6:2

Šteta, možda je mogao Miša da produži ovaj meč za još malo, jer je imao i brejk loptu, ali je Siner opet okrenuo i završio posao.

22:10

III SET Siner - Kecmanović 5:2

Eto još jednog gema za Mišu na ovom meču. Uspeo je da se sačuva, ali već u narednom gemu Italijan je na servisu za konačnu pobedu.

22:09

III SET Siner - Kecmanović 5:1

Potvrdio je sada Siner brejk i nalazi se na gem od konačne pobede i plasmana u osminu finala Vimbldona.

22:05

III SET Siner - Kecmanović 4:1

BREJK! Dupli brejk za Sinera u trećem setu, kojeg sada samo dva gema dele od konačne pobede i plasmana u osminu finala Vimbldona.

22:03

III SET Siner - Kecmanović 3:1

Ni ovu šansu nije iskoristio Miomir Kecmanović, a bila je možda i ponajveća. Stigao je do đusa, ali onda Italijan opet nekako pronalazi sjajne servise.

21:56

III SET Siner - Kecmanović 2:1

Dobro je! Upisao se Kecmanović na semafor i u ovom setu, pošto je relativno lako uzeo svoj servis gem uz samo jedan prepušten poen Sineru na 30:0.

Miomir Kecmanović Foto: Tanjug / AP
21:53

III SET Siner - Kecmanović 2:0

Ponovo šteta i dokaz kakav je igrač Janik Siner. Poveo je Kecmanović sa 0:30, mnoge tenisere bi to uzdrmalo, ali ne i Italijana koji je vezao četiri poena i rutinski osvojio ovaj gem.

21:50

III SET Siner - Kecmanović 1:0

Nažalost, Siner pravi brejk i na početku trećeg seta. Dokazuje Italijan da je ipak trenutno za klasu iznad našeg Miše, za koje se ne može reći da se ne trudi, ali je jednostavno Janik na značajno većem nivou.

21:43

II SET Siner - Kecmanović 6:4

Kakva velika šteta... Siner je potvrdio brejk, mada je Miša konačno malo jače zapretio na njegov servis, tako da sada vodi sa 2:0 na ovom meču u setovima i blizu je plasmana u osminu finala.

21:39

II SET Siner - Kecmanović 5:4

BREJK! Neverovatno... Koliko malo treba Janiku Sineru da napravi brejk. Imao je Kecmanović 40:15 i dve gem lopte, a onda je Italijan uspeo da uzme četiri uzastopna poena i da dođe do brejka, pa u sledećem gemu servira za osvajanje drugog seta.

21:34

II SET Siner - Kecmanović 4:4

Nastavlja se drama u ovom drugom setu, pošto ni Siner ne popušta i as servisom, najbržim od početka meča, osvaja svoj četvrti gem. Sada je pritisak na Miši.

21:30

II SET Siner - Kecmanović 3:4

Ma, bravo! Sada i Miša pokazuje zube Sineru! I on je osvojio gem uz nulu pored imena i prezimena Janika Sinera. Nadamo se da ovo može barem malo da uzdrma Italijana.

21:28

II SET Siner - Kecmanović 3:3

Prosto je neverovatan nivo igre koji Siner održava na svom servisu tokom čitavog meča do sada. Još jednom uzima gem sa nulom, Miša nije imao ni šansu da nešto napravi.

21:24

II SET Siner - Kecmanović 2:3

Dobro je! Ne može Siner tek tako sada da oduzme servis Kecmanoviću! Jeste opet viđena baš velika borba, ali je Miša posle jednog đusa opet pronašao nekoliko fantastičnih udaraca koji su presudili da gem pripadne njemu.

21:20

II SET Siner - Kecmanović 2:2

Najlepši poen u ovom gemu osvojio je Miša Kecmanović, ali je nažalost Italijan uzeo sve ostale i ponovo zasluženo stigao do poravnanja.

21:15

II SET Siner - Kecmanović 1:2

Bravo, Mišo! Uspeo je naš teniser da se izvuče iz neprijatne situacije, jer je nemogući Janik Siner opet imao brejk loptu na 30:40, ali je to Kecmanović neutralisao vinerom po paraleli, a onda je malo i izašao na mrežu i tako zbunio Italijana.

21:10

II SET Siner - Kecmanović 1:1

Šteta... Osvojio je Miša prvi poen u ovom gemu na servis Italijana, ali Siner za sada igra zaista fenomenalno, posebno na svom servisu gde uvek pronalazi šarene udarce.

21:07

II SET Siner - Kecmanović 0:1

Dobro je! Baš ovo je bilo potrebno! Konačno lak gem za Kecmanovića i on vodi na početku drugog seta pošto je prepustio samo poen Sineru.

JANIK SINER Foto: TANJUG / AP
21:02

I SET Siner - Kecmanović 6:1

Gotov je prvi set! Za samo 20 minuta igre Janik Siner uspeva da ga osvoji sa ubedljivih 6:1 i dva napravljena brejka.

21:00

I SET Siner - Kecmanović 5:1

Pa konačno! Gem za Miomira Kecmanovića i ovacije britanske publike.

20:58

I SET Siner - Kecmanović 5:0

Seriji Janika Sinera jednostavno nema kraja. Dobio je Italijan i ovaj gem na svoj servis sa nulom i u narednom gemu Kecmanović servira za opstanak u ovom setu.

20:54

I SET Siner - Kecmanović 4:0

BREJK! O, ne... Novi brejk za Sinera. Imao je Miša 30:0, a onda četiri uzastopna poena Sinera. Deluje kao da Kecmanović nema samopouzdanja.

20:50

I SET Siner - Kecmanović 3:0

Baš loš start Kecmanovića. Sada Siner dolazi do gema na svoj servis sa nulom i potvrđuje brejk.

Miomir Kecmanović Foto: Miloš Bećagović
20:48

I SET Siner - Kecmanović 2:0

BREJK! Nažalost, Siner vrlo brzo uspeva da dođe do brejka protiv Kecmanovića. Imao je 30:40 Italijan i brejk loptu i odmah je uspeo da je iskoristi i realizuje.

20:45

I SET Siner - Kecmanović 1:0

Italijan je siguran u prvom gemu u kojem je Miša uspeo da osvoji svega jedan poen. Nadamo se da će Kecmanović uspeti da uđe u meč rasterećeno.

20:42

Meč je upravo počeo!

Srećno, Mišo!

20:37

Janik Siner i Miša Kecmanović su na terenu!

Očekujemo početak vrlo brzo, prvi na servisu biće Italijan!

20:25

Gotov je meč Radukanu - Sakari!

Britanka je na našu veliku sreću pobedila u dva seta rezultatom 6:2, 6:3, tako da ćemo Mišu protiv Sinera gledati vrlo brzo, za nekih 10 do 15 minuta.

19:04

Čekamo završetak meča Ema Radukanu - Marija Sakari

Pošto je Karlos Alkaraz odlučio da se danas na terenu zadrži (mnogo) duže nego što smo očekivali, to se samim tim i maksimalno poremetio program na Centralnom terenu.

Miomir Kecmanović će na teren izaći ne pre 20.30 časova, odnosno kada sa svojim mečom završe Ema Radukanu i Marija Sakari.

17:35

Dobrodošli u blog uživo!

Poštovani čitaoci Telegraf Sporta, dobrodošli u još jedan blog uživo na našem portalu! Ove večeri ćemo zajedno pratiti meč trećeg kola Vimbldona između Janika Sinera i Miomira Kecmanovića.

Ovaj meč će malo kasniti u odnosu na prvobitni raspored, pa će tako umesto oko 17.30 časova započeti tek oko 20.00 časova, pošto se susret Karlosa Alkaraza i Frensisa Tijafoa baš odužio.

Pre Janika i Miše treba svoj meč na Centralnom terenu da odigraju i Ema Radukanu iz Velike Britanije i Marija Sakari iz Grčke.

Duel će sa vama zajedno ispratiti Srđan Todorović.

Video: Tadić pričao o podršci Novaka Đokovića na meču sa Danskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA