≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najemotivnija scena Vimbldona: Endi Mari u suzama rekao zbogom, a onda izgovorio divne reči o Đokoviću

Vreme čitanja: oko 2 min.

Legendarni šampion odigrao svoj poslednji meč na voljenom turniru

  • 2
Endi Mari, Novak Đoković Printskrin: x.com/@settenisok

Endi Mari se oprostio od Vimbldona, pošto je poražen u dubl meču sa svojim bratom protiv australijskog para - Hidžikata - Pirs, koji su slavili na Centralnom terenu sa 7:6 (8:6), 6:4.

Na taj način je jedan od velikih šampiona Vimbldona rekao zbogom ovom turniru, jer će mu ovo biti poslednji nastup na Centralnom terenu.

Mari se godinama mučio sa povredama, a na Vimbldonu je dva puta osvajao titulu. Bio je i prvi teniser sveta, ali je poslednjih nekoliko godina bilo pravo mučenje, jer je imao dve operacije kuka, ali se nije predavao i borio se dokle god je telo uspelo da izdrži do krajnjih granica.

Nije mogao da nastupi u singlu, ali je zaigrao u paru sa svojim bratom. Dobio je čast da igra na Centralnom terenu, a organizatori kao da su znali da će to biti i njegov poslednji meč na ovom turniru.

Posle meča je usledila i oproštajna ceremonija, na kojoj Mari nije mogao da obuzda emocije.

Počeo je da plače kada je uzeo mikrofon da se obrati publici. Plakali su i njegovi najbliži - supruga Kim, majka Džudi, a na tribinama je bio i Novak Đoković, koji je došao da podrži svog nekadašnjeg velikog rivala i prijatelja.

Endi je dobio neviđene ovacije navijača, a ta scena izazvala je reku suza kod mnogih. Aplauz je trajao nekoliko minuta. Aplaudirao je Novak, a pored njega i mnoge druge legende poput Džona Mekinroa, Martine Navratilove, Končite Martinez...

Za intervju sa Marijem dovedena je i posebna gošća - Su Barker, koja se nedavno penzionisala, a bila je živa legenda Vimbldona i prenosa mečeva.

Ona ga je i upitala o Đokoviću, Federeru i Nadalu, koji su imali emotivne poruke za Endija putem videa koji je pušten na ekranu.

- Oni su bili u redu. Nisu bili najlakši momci da ih preskočite. Bio sam tako srećan što sam igrao u ovom periodu. Svi ljubitelji tenisa imaju sreće što su svedoci svega što su postigli. Bilo je neverovatno gledati šta su sve uradili. Neverovatno je bilo biti deo nekih mečeva na Grend slemovima tokom godina. Bio sam srećan što sam uspeo da prođem nekoliko puta u velikim trenucima. Kakvo vreme da budete na turu - rekao je Endi.

(Telegraf.rs)

Video: Novak uzeo mikrofon i ludo se zabavio: Jelena se "požalila" na Instagramu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA