≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi šok na Vimbldonu: Cicipas ispao i olakšao posao Đokoviću

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iznenađenje na startu turnira

  • 2
Stefanos Cicipas Foto: AP/Tanjug

Već u drugom kolu Vimbldona viđeno je prvo veliko iznenađenje. Naime, takmičenje je završio 11. teniser sveta Stefanos Cicipas, koga je eliminisao finski teniser Emili Rusuvuori sa 3:1 u setovima (7:6, 7:6, 3:6, 6:3).

Rusuvuori je prva dva seta dobio posle taj-brejka i stekao veliko samopouzdanje za nastavak susreta.

Cicipas je produžio boravak u meču jer je u trećem setu zaigrao kako ume, i u četvrtom gemu napravio brejk kojim je stekao prednost. Do kraja trećeg seta protivniku je dopustio još dva gema i na taj način smanjio rezultat na 2:1.

U četvrtom setu Rusuvuori je sigurnim servisima, a potom i brejkom u šestom gemu rešio pitanje pobednika i tako napravio najveći uspeh na grend slem turnirima, pošto je izborio plasman u treće kolo.

On će u narednom kolu igrati protiv francuskog tenisera Đovani Perikar.

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)

Video: Novak Đoković trenirao u Košutnjaku posle povratka iz Rima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    5. jul 2024 | 05:32

    Ispadaju mnogi vrhunski igrači rano na velikim turnirima, tako je bilo oduvek. Ali eto predrasude javnosti su takve da čim se radi o nekom velikom šampionu koji ima više od 30 godina da ga šalju u penziju. Debilno. Novak više nije prvi ne zbog godina, nego zato što se pojavio fenomenalni teniser, što je potpuno prirodno a Novak kao i svaki drugi igrač ne može bez prekida da drži ubitačano visok nivo tenisa. Normlano je da postoje padovi i usponi. Povreda može da bude ozbiljan problem bilo kom igraču, bez obzira na godine. Naravno da je starijem igraču koji najčešće ima istrošenije telo nego mlađi da se vrati ali... Novak ima neverovatno telo, povreda je sasvim očigledno prošlost, tak oda je samo pitanje relativno kratkog vremena kad će Novak zaigrati u punom sjaju. Povreda ga je sputala da već u ovom momentu bude u top formi, ali do OI to će se gotovo 100% i ostvariti. Ja lično nekako ne kapiram Oi i tenis, ali medalja za Srbiju je medalja za Srbiju a i Noletu u nekom kolekcionarskom smislu zalto sa OI nedostaje. Mnogi zaboravljaju da se Novak više ne takmiči protiv ostalih igrača, već protiv sebe. On sada igra samo zbog rekorada i pokušava da granice pomeri što više. Jedan slem, jedan masters, jedan bilo koji turnir da osvoji do kraja karijere a sve ostalo da izgubi u prvom kolu, on je granicu pomerio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA