Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković otkrio dobru i lošu stvar o kolenu: "Nemam bol, ali kretnja nije najbolja"

 
 
 ≫ 
  • 0

Činjenice

  • Novak Đoković se plasirao u treće kolo Vimbldona pobedom nad Džejkobom Firnlijem sa 3:1 (6:3, 6:4, 5:7, 7:5)
  • Naredni Novakov rival je Aleksej Popirin iz Australije, koji je u pet setova bio bolji od Tomasa Martina Ečeverija.
  • Nole je u izjavi posle meča rekao da se dobro osećao i da nije imao poteškoće zbog kolena, koje je nedavno operisao.
Najnovije
19:37

Kraj konferencije!

19:35

Nisam osećao smetnje, koleno odlično reaguje

- Nisam osećao nikakve smetnje i to je sjajno. Moje koleno odlično reaguje. Mišići su malo zategnuti jer štite koleno, ali i to mi ne dozvoljava tu moć i kretnju koja mi treba. Sve je to proces kroz koji prolazim. Prva tri meča su nešto što moram da prihvatim kao put kroz proces i biće od dana do dana.

19:34

Šta može da unapredi u igri?

- Uvek to radim. Ne čitav meč, ali hajlajtse da. Uvek gledam šta mogu bolje sa svojim timom, donosimo zaključke i donosimo to na trening. Bitno mi je da igram što više mečeva ovde, što ih više imam, imam i veće šanse da se bolje krećem ovde. Brzina, promena pravaca, ta sloboda koju tražim. Još uvek nije tu. To je nešto normalno posle operacije, telo pokušava da shvati sve to, takmičim se na najvećem mogućem nivou, na klizavoj podlozi. Ipak, sve ovo bih prihvatio umesto bola. Ne osećam bol, samo se malo mučim sa kretnjom. Radiću svakodnevno, jer to dosta utiče na meč.

19:32

Upitan je Novak i o Endiju Mariju

Britanac će se od Vimbldona oprostiti tako što će igrati dubl sa svojim bratom Džejmijem, a u poslednji čas je odustao od singla.

- Kada sam ga upoznao, imao sam 12 godina, znam ga baš odavno. Nikada nismo blizu na turu, ali imamo veliko poštovanje jedan prema drugom, već godinama. Naše projekcije su prilično slične, nisu nam se karijere previše odaljavale, igrali smo na svim Grend slemovima finala, ali jeste uz Rodžera i Rafu imao veliki uticaj na moju karijeru. Ako je ovo njegov meč, veoma je tužno što nije mogao da završi onako kako želi. Ipak, biće uz brata, to je čak i emotivnije, želim mu sve najbolje na zatvaranju karijere. Ipak, ne bih se iznenadio da se ponovo vrati! Ta njegova upornost je nešto što bi trebalo da uči mlađe.

19:28

O narednom rivalu Alekseju Popirinu

- Voli da servira, ima tu igru servisa i forhenda. Igrali smo dobar meč u Australiji. Sada je unapredio i bekhend, visok je, ne plaši se da dođe na mrežu. Servira vrlo dobro, a to je prilično nezgodno na travi. Mislim da će jedno od rešenja biti kako igram na njegovim servis gemovima. Hajde da vidimo, biće veliki izazov.

19:27

"Kretnja mi još nije najbolja"

- Ne, mislim da mi još uvek nije brzina tu, kasnio sam na nekim loptama. Što više ostanem na terenu, to će mi kretnja biti bolja. Još uvek sam malo rđav pri kretnji, ali ne brinem o tome da ću se ponovo povrediti. Da sam brinuo, ne bih bio ovde, ne bih se takmičio na ovom nivou.

19:27

Nole pohvalio rivala

- Svaka čast njemu kako je odigrao meč, borio se, verovao je i kada je bio u minusu dva seta. Publiku je imao na svojoj strani, ali veoma je izazovno bilo, vetrovito, nisam mogao da nađem tempo. Uradio sam dovoljno u četvrtom da pobedim, a onda nakon toga da pojačam ritam i da zaključim meč.

18:54

Dobrodošli u blog uživo sa Vimbldona

Novakovo obraćanje je zakazano za 19 časova, a naš izveštač sa Vimbldona će vas izveštavati iz minuta u minut o svemu što Đoković bude rekao pred medijima.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA