≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dimitrova pitali ko je najbolji svih vremena: Pomenuo Federera i Đokovića, ali je oduševio Srbe

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bugarin se namučio protiv Kineza

  • 3
Grigor Dimitrov i Novak Đoković Foto: Felice Calabrň / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedan od najzanimjivijih mečeva dana na Vimbldonu odigrao je Grigor Dimitrov, koji je posle velikog preokreta eliminisao Junčenga Šanga sa 3-2 (5:7, 6:7, 6:4, 6:2, 6:4) i tako izbegao ogromnu senzaciju.

Na konferenciji za medije Bugarin se osvrnuo na sam meč, a dobio je pitanje o Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru i koliko je razlika između njih dvoje na travnatoj podlozi.

- Svake godine je trava drugačija, ali ću sada to da zanemarim. Imam osećaj da je Federer na svakoj podlozi, makar što se mene tiče, teži za igru. Novak i Federer su igrali ovde jedan protiv drugog. Ali, kažem, po mom mišljenju, Rodžer je uspevao da me maksimalno stavi u podređeni položaj. Ipak, ovde kada smo igrali, sećam se da je svaki poen bio prilično u egalu. To vam čak i odmaže, jer idete i po neke loptice po koje ne biste nikada krenuli - istakao je, pa nastavio:

- Meč protiv Novaka ću uvek da pamtim. Čak i pričam često o tom meču. To je jedan od tih susreta "šta bi bilo kada bi bilo?". Imao sam set loptu u četvrtom setu. Igrali smo obojica na visokom nivou. Vidite kako uvek imam svest o meču, a čini mi se da protiv Rodžera to nisam imao. Razvio sam malo kasnije.

Zatim je odgovorio i na pitanje o tome ko je najbolji svih vremena.

- Dobro pitanje. Uvek sam se ugledao na Rodžera kao nekog ko ima sličan stil igre. U mojim očima je on pionir ovog sporta. Novak je, bez ikakvih sumnji, na papiru najbolji ikada. Uspeva mu da se održi i u poznim danima karijere na velikoj sceni. Odgovori će biti verovatno drugačiji od sportiste do sportiste, uvek će biti debate ko je najbolji. Ko je to? To je neizostavni deo. Sa tim ćemo se suočavati u godinama pred nama - zaključio Grigor Dimitrov.

(Telegraf.rs)

Video: Novak rutinski protiv Dimitrova, ovo su najbolji poeni sa meča: Đoković je kralj Pariza po 7. put!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    4. jul 2024 | 19:01

    Po Dimitrovom jednom sportisti će 2+2 biti 4 ,drugom neće.........lupa kao i svi koji ne vole Novaka......papir kaže Novak i to je to.......ako se ocenjuju piruete i igranje na prstima onda svi na balet.....

  • Teren

    4. jul 2024 | 19:47

    Nole nije najbolji na papiru - on je najbolji na terenu pa se to posle evidentira i vidi na papiru. A u masti mogu da budu najbolji mnogi. Stvar ukusa.

  • Ana

    4. jul 2024 | 20:41

    Zna se ko je najbolji svih vremena Novak! Kome to jos uvek nije jasno neka pogleda statistiku i uverice se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA