Vreme čitanja: oko 2 min.

Moćne reči Federera o Novaku: "Neka nastavi da ruši sve rekorde..."

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gostovao je Švajcarac u podkastu "Šta sada? Sa Trevorom Noom", a odtakao se i Novaka Đokovića

  • 0
Lejver kup, Novak Đoković, Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Vimbldon je uveliko u toku, a ne čudi što je onda i Rodžer Federer u centru pažnje mnogih, iako ga više nema na teniskim terenima.

Gostovao je Švajcarac u podkastu "Šta sada? Sa Trevorom Noom", a odtakao se i Novaka Đokovića.

Najbolji srpski teniser ima priliku da se izjednači sa Rodžerom po broju trofeja u Vimbldonu, a Federer je imao moćne reči za njega.

- Neka Novak samo nastavi da ruši rekorde - poručio je on, a onda prokomentarisao i Endija Marija i Rafaela Nadala.

- Nadam se da će Endi moći da igra koliko mu kuk dozvoljava, jer još ima želju. Rafa zna da je bio u teškoj situaciji i veruje da može i dalje da pobeđuje koliko je moguće.

Govorio je Rodžer i o dokumentarnom filmu "Poslednjih 12 dana", u kojem je glavna tema upravo njegov odlazak u penziju...

- Verovatno najvažnije je da mi taj film nismo snimali za publiku nego za nas. Za moju decu, za moj tim, za moje prijatelje da mogu da ga jednog dana pogledaju. Nisam želeo kamere stalno oko mene, pogotovo ne kod kuće jer želim da sačuvam decu od svega toga. Uvek sam bio otvoren prema medijima, osim kada sam kod kuće. Privatno je privatno.

Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Dotakao se i tog perioda...

- Tog leta sam već shvatio da moje koleno neće biti bolje i počeo sam da razmišljam gde da se povučem. Rešio sam da to bude na Lejver kupu u Londonu, baš tada me je pozvao Rafa i odlučili smo da igramo zajedno dubl. Tada sam rešio da se to snima, jer sam znao da će biti opušteno.

Prokomentarisao je i mnoge novine u tenisu...

- Tačno je da treba znati dobre i loše strane protivnika, ali u mojim najboljim godinama ja sam se koncentrisao na svoju igru a ostalo sam rešavao. Poslednjih godina su na scenu došli analitičari i slušao sam stvari kao „u presudnim poenima on u 73 odsto slučajeva igra na tu stranu…“ I šta da radim, da čekam njegovu loptu tu ili da razmislim da on zna da ja znam šta on radi u većini slučajeva i da igram na intuiciju. Tako sam i radio, nisam želeo da znam te podatke, već me je vodila intuicija - istakao je Federer.

(Telegraf.rs)

Video: Šou Đokovića, Nadala i Federera na gala večeri Lejver Kupa: Velika trojka ponovo na okupu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA