Vreme čitanja: oko 2 min.

Dona Vekić za Telegraf: "Poraz od Olge jedan od težih u karijeri, što se tiče srpskog i hrvatskog sistema..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kao i mnogi teniseri i teniserke sa područja bivše države, Dona isto shvata problem

  • 0
Dona Vekić Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Jedna od retkih teniserki sa prostora bivše Jugoslavije koja skoro redovno ulazi u treće kolo Grend slema jeste Dona Vekić. Hrvatica je to učinila i na Vimbldonu pobedom nad mladom Ruskinjom Erikom Andrejevom sa 2:0, a u razgovoru za Telegraf je pričala o tom meču, ali i o još mnogo čemu što zanima beli sport u regionu.

- Bio je stvarno dobar meč od početka do kraja. Izgubila sam jedan servis gem u drugom setu, ali sam se vrlo brzo resetovala i mislim da sam pokazala visok nivo tenisa.

Cljevi još veći?

- Nisam igrala četvrtfinale na Vimbldonu, ali sam ove godine puno opuštenija i za sada sve funkcioniše. Treće kolo Grend slema, ne mogu reći da sam zadovoljna i da je to to. Želim da idem dalje, imam motivaciju za više.

Sa područje bivše Jugoslavije, u poslednje vreme se neretko dešava već u trećem kolu Grend slema da orbitira samo tvoje ime, šta se to dešava sa ženskim tenisom u regiji?

- Uf... Teško pitanje. Sigurno da može da se diskutuje o tome. Ne znam sad baš iz Srbije, ali iz Hrvatske imam par dobrih teniserki koje su tu, nadam se da će da se probiju do Top 100. Ali... Možda je to ipak tema za neku veću diskusiju.

Igrala si nedavno sa Olgom Danilović na Rolan Garosu?

- Meč u Parizu je odigrala neverovatno, to mi je jedan od najbolnijih poraza u karijeri. Ali, da, za sada nema konstantnost da igra iz sedmice u sedmicu na visokom nivou, ali zaista je mlada, radi na tome i verujem da će doći i ti momenti što se tiče nje.

Trenirala si sa Lunom Vujović, devojčicom koja bi mogla da bude budućnost srpskog tenisa?

- Nisam baš osoba koja može da prosudi da li neko može biti zvezda, ali Luna je jako talentovana, dobro radi i vredna je. Ako nastavi tako, sigurno će imati velike rezultate, ali još je mlada i ima dugu karijeru ispred sebe.

Da li i ti, kao i mnogi srpski i hrvatski teniseri, smatraš da Hrvatska i Srbija nemaju sisteme i da se sve dešava isključivo na radu individualaca? Da li je to možda problem što nemamo više igrača na velikoj sceni?

- Imate teško pitanja! Teško mi je da komentarišem to... Definitivno da nema. Mnogi su došli na veliku scenu bez puno pomoći saveza. Ali, kako i zašto... Opet nisam ja tu da dajem te odgovore. Da, sistem je nepostojeći. A, za dublje razmišljanje... Videću za naredni razgovor! - zaključila je Vekićeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA