Vreme čitanja: oko 3 min.

Borna Ćorić za Telegraf: "Razumem da su neki ljuti na mene u Hrvatskoj, Novak uvek favorit na Vimbldonu"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pričao je Hrvat o sezoni, Novaku, povredama, Vimbldonu...

  • 1
Borna Ćorić Foto: Mike Frey/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Da je u karijeri izbegao povrede, Borna Ćorić bi dugo bio član makar svetskih Top 30. Sada, pokušava da se vrati na pravu stazu, a nove avanture će morati da traži izvan Vimbldona nakon ispadanja od Frensisa Tijafoa u drugom kolu. Osim prvog seta, hrvatski teniser je u razgovoru za Telegraf bio iskren i naglasio da je njegova igra bila daleko od dovoljne za slavlje protiv Amerikanca.

- Bio je bolje igrač generalno. Od 2:4 do tajbrejka sam se osećao dobro, gde sam stvarao šanse. Sve ostalo je bilo ispod proseka, nije to dovoljno protiv nekog kao što je on.

Da li postoje bolovi, smetnje? Kakav je medicinski bilten?

- Ne osećam u meču, bio bih srećan kad bih mogao riternirati malo bolje. Nisam previse star i nisam previse mlad nisu bez bolova da mogu da rade šta god hoće i kada god hoće. Neću da se obazirem na to. Daleko je od idealne situacije. Lakat, pucanje mišića, ali svi sportisti imaju probleme.

I dalje si najbolji igrač Hrvatske ali, igra najbolja nije tu?

- Loše je to, jako loše, mimo možda dva turnira, nisam napravio ništa dobro ni rezultatski ni teniski ove sezone. Makar da sam tenis igrao bolje, makar neke mečeve. Izgubio sam egal u Dubaiju, ostalo je sve ispod proseka. Tu sam gde zaslužujem gde jesam. Renking ne laže. Imam peh da prošle godine nisam igrao, propustio sam 5-6 turnira i sigurno da sam tu uzeo bodove, došao do 50-60 mesta. Nije to nikakvo opravdanje. Kako se neko muči da ubaci forhend u teren, tako se neko muči sa telom. To je sve deo sporta i na tebi je da izvučeš najbolje što možeš.

Hrvatska javnost je zamerila što nisi igrao za Dejvis kup reprezentaciju?

- Razumem Hrvatsku i hrvatske ljude koji su ljuti na to i koji ne mogu shvatiti. U svojim godinama radim sa svojim telom radim šta je najbolje u momentu, a drugi bi možda hteli da radim nešto drugo. Igram Dejvis kup od 16 godine, zaradio sam i povredu na Dejvis kupu, ima tu još puno detalja... Ne bih ulazio u to, ti detalji su u vezi mog tela. Nekada želim da odmorim telo, ne da odem na more, nego da se oporavi telo, to mi je zlata vredno. Da sam 20. na svetu, sve je lakše. Ne moram igrati sledeće sedmice posle Dejvis kupa jer bi me bolelo briga, ali moram da igram. Rekao sam na početku godine da ću se posvetiti sebi i svom telu. Možda mi to može produžiti karijeru. Razumem da će mi to neko zameriti, ali radiću ono što je najbolje za mene.

Novak je uspeo da se opravi od operacije, nazvali su ga čak super čovekom?

- Fenomenalno je da se vratio posle tri nedelje. Pričao sam sa njim, znam koju je operaciju imao. Svejedno, u njegovim godinama, žele da rizikuje da se vrati na Vimbldon. Po meni, on je uvek prvi favorit na Vimbldonu. Ne bi ušao u turnir da ne misli da može da ga osvoji. Jako je blizu sto posto. Dokle god igra Vimbldon, on je prvi favorit.

Da li je došlo do smene generacije već i da je to tiho došlo?

- Mislim da Novak drži tu iluziju. I Rafa iako se muči. Novak je Novak i Novak je jedan, retko ko drži takav nivo. Ali, mislim da je došlo do smene generacija iako Đoković drži taj momenat još zajedno - zaključio je Ćorić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Simikic

    4. jul 2024 | 09:37

    Volim čitati o sportistima koji iskreno govore o svojim prijateljima . Čestitam Borni i zelim mu uspjesnu sezonu u tenisu. Prije svega zelim mu dobro zdravlje i sto manje povreda kojim su izloženi teniseri i sto duzu karijeru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA