≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sramota: Švajcarci sumnjaju u operaciju Novaka Đokovića, evo šta im je "argument"! Pomenuli i Federera...

S. L.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izgleda da svima smeta što je najbolji

  • 18
Novak Đoković, Vimbldon 2024 Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je veoma lako da se plasira u drugo kolo Vimbldona, pošto je sa 3:0 bio bolji od Vita Koprive iz Češke, međutim, njegov meč je probudio određene sumnje u evropskim medijima, a tiče se njegovog kolena.

Novak Đoković je nedavno učestvovao na Rolan Garosu, gde je morao da preda meč četvrtfinala protiv Kaspera Ruda zbog povrede kolene, koje je kasnije i operisao u Parizu, međutim, švajcarski mediji sumnjaju da se ta operacija zapravo i dogodila!

Ovu informaciju je preneo "DW", koji se oslonio na tekst "Noje Cirhe cajtunga", koji su se pozabavili temom Novakovog kolena i njegove povrede.

Oni su objavili tekst sa naslovom - "Čudesno izlečenje Novaka Đokovića - sada i Srbija ima koleno nacije", a uvodna rečenica se tiče toga da li je operacija stvarno postojala ili je bila samo blef srpskog tenisera.

Švajcarski list je potom pomenuo i Rodžera Federera, s kojim bi se Novak izjednačio ukoliko dođe do titule na Vimbldonu, a takođe, podsetili su se i povrede kolena Rodžera Federera.

- Operacije kolena su delikatne za tenisere, to je poznato ne samo u Švajcarskoj. Rodžer Federer je 2020. ozledio meniskus dok je kupao svoje ćerke, dan nakon poraza u polufinalu od Đokovića. Morao je na operaciju. Bio je to početak kraja njegove velike karijere - piče "Noje Cirhe cajtung".

Potom su se iz Švajcarske podsetili i Pirmina Curbrigena, koji je imao sličan problem, samo što je on bio skijaš.

- U to je vreme je cela zemlja navijala za čoveka iz Valea. I Curbrigen je uspeo. Vratio se na stazu na vreme za početak Svetskog prvenstva i osvojio zlato u spustu i kombinaciji u Bormiju, kao i srebro u veleslalomu. Kada je vozio spust pred televizorima je sedelo 1,7 miliona gledalaca. To je još uvek rekordna gledanost za švajcarsku televiziju kada je reč o nekom sportskom događaju. Ali, skijanje je manje stresno za kolena od tenisa, sa svojim naglim promenama smera i mnogo kočenja i startovanja“, piše švajcarski list. „Đoković nesumnjivo ima izuzetne mišiće, što mu je sada možda pomoglo. Ipak, poslednjih dana u Vimbldonu su se pojavile sumnje da li je Srbin zaista operisan.

Na kraju, kao glavni argument u njihovoj tvrdnji, oni navode izjavu Božidara Maljkovića od pre mesec dana, koji je rekao da Novak nije bio na operaciji.

Podsetimo, Novak Đoković će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv Džejkoba Firnlija.

(Telegraf.rs)

Video: Evo koliko košta operacija meniskusa kolena: Ušli smo u bolnicu u kojoj je operisan Novak Đoković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JocaJmas

    3. jul 2024 | 11:02

    Pa Novak je iz Srbije, posle operacije oporavak trenutni. Ko je kriv Federeru i Curbrigenu što nisu iz Srbije. Ma cepaj Nole. Samo ponosno, napred za svoj narod. Pozdrav.

  • 😂😂😂

    3. jul 2024 | 10:34

    I ja sumnjam da Švajcarski sir ima rupe pa koga to zabole.

  • Vanga

    3. jul 2024 | 10:53

    Naslucuju,25GS pa ubrzavaju tajne zavere..ali,Nole,zna njihove podmukle i zle namere... Nole,,supermen..covek od Boga poslat da se pisu knjige u buducnosti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA