Vreme čitanja: oko 2 min.

"Da li sam se uplašio da neću igrati OI? Pa, da se bilo šta desilo...": Novak otkrio osećanja usred povrede!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Radio je na ovome Novak, samo radio i radio...

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Karlos Alkaraz je Novaka Đokovića nazvao super čovekom zbog oporavka koji je usledio nakon operacije kolena, a čak i ta dinamika je ulivala strah da srpski teniser neće moći da igra na Vimbldonu i Olimpijskim igrama.

- Da li sam bio zabrinut da neću igrati Olimpijske igre? Pa, u tom trenutku pre operacije nisam ništa znao. Mopglo je naopako sve da krene, ništa nije bilo u mojim rukama, sve je bilo u rukama hirurga i doktora. Oni su stvarno uradili kako se ispostavilo dobar posao i onda sam imao dobar tim za rehabilitaciju koji je tu i sad sa mnom uz naravno standardan tim fizioterapeuta na čelu sa Miljanom. Tako da svi rade fantastičan pšosao. Ja sam bio maksimalno posvećen i više sati provodio na rehabilitaciji u vežbama, na terenu i van njega poslednjih nedelja nego kad sam zdrav -  rekao je Đoković srpskim novinarima na Vimbldonu, a onda nastavio:

- Toliko sam imao želju da se što pre osposobim i da budem na terenu i da se takmičim. Najviše zbog Vimbldona, jer Vimbldon je uvek bio taj turnir koji sam sanjao da osvajam i igram. Da nije bio Vimbldon, sigurno ne bi gurao ovoliko. Opet kažem i pored Vimbldona, da sam ja imao neke indikacije koje su negativne u smislu da sam imao bilo kakve signale da je koleno bolelo, da je bilo šta desilo što mi ne dozvoljava da mislim da ide u dobrom pravcu, ja bih stao - otkrio je Novak.

Jednostavno, oporavak je iz dana u dan dobro tekao i treninzi su bili sve intezivniji.

- Nisam imao nijedan dan situacije gde mi se upalilo koleno ili nešto slično, tako smo samo povećavali intenzitet i došli smo ovde sa idejom da probamo. Nismo znali na dva, tri dana do početka turnira da li ću stvarno igrati. To je ono što sam rekao i tako sam se osećao. Svakim danom je išlo sve bolje i bolje, igrao sam i taj egzibicioni meč sa Medvedevim koji je odlično prošao. Svaki dan sam igroa neke setove sa top igračima i svaki dan je bio pokazatelj na mogu. Današnji meč je dokaz da je sve to dobro prošlo i da smo dobro procenili - naveo je Đoković.

Ipak, Vimbldon je Grend slem i do pobede se mora sa tri dobijena seta.

- Naravno, ne znam kako ću se probuditi sutra ujutru, ja se nadam dobro. Mečevi kad se igraju u tri seta, sve je to drugačije iako je pod znacima navoda bio laganiji meč i ubedljivija pobeda. Međutim, kako turnir odmiče to će biti sve teže i ja sam toga svestan. Moram sa nekim stvarima mišićne prirode sada da se nosim nego što je to uobičajeno slučaj jer mišići se zatežu više nego obično da bi kompenzovali i zaštitili koleno i onda imamo više rada u fizioterapeutskom smislu i sve ide kako treba - zaključio Novak.

Novak je savladao Vita Koprivu u prvom kolu, a u drugoj rundi će igrati protiv Džejkoba Firnlija iz Velike Britanije i taj meč će biti na programu u četvrtak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA