Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko je naredni protivnik Đokovića: Nikada nije igrao Grend slem, slikao se sa Federerom, nema trenera...

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malo poznati teniser izaziva Đokovića u drugom kolu

  • 0
Džejkob Firnli Foto: MILOŠ BEĆAGOVIĆ

Novak Đoković je na dominantan način slavio u prvom kolu Vimbldona protiv Vita Koprive, a u narednoj rundi će igrati protiv Britanca Džejkoba Firnlija, momka sa kojim takođe nikada nije imao prilike da se sastane. Zašto? Zato što ovaj Škot do sada nije nikada igrao Mastersa I Grend slemove, iako mu je 22 godine.

Firnli je do sada u velikoj većini voje karijere igrao koledž tenis, a početak travnate sezone mu je donela nešto što što je samo mogao da sanja - učešće na Vimbldonu.

Dobio je vajld kartu, I za singl I za dubl takmičenje, a njegov potencijal dokazao e pre nešto manje od 10 dana kada je uspeo da osvoji Čelendžer u Notingemu, naravno, na travi.

Tek je tada i dogurao do svetskih Top 300, a sada se nalazi na 271. poziciji ATP liste.

Interesantno da mu je Notingemu bilo tek drugo pojavljivanje na Čelendžerima u karijeri, a veći turniri ga do sada nisu gledali.

Igra desnom rukom, a sa dve ruke bekhend i visok je 183 centimetre, a do drugog kola Vimbldona je stigao savladavši 3:0 Alehandra Moro Kanjasa, Španca koji takođe ne potpada pod sami teniski krem.

U detinjstvu je voleo Rodžera Federera sa kojim ima i sliku, a na njoj u šali piše "Rodžer Federer i GOAT".

Zaradio je nešto preko 50 hiljada dolara u karijeri, ali se čini da bi na Vimbldonu mogao da inkasira u dva meča više nego što je ukupno za čitavog svoga bivstvovanja u teniskom svetu.

(Telegraf.rs)

Video: Tadić pričao o podršci Novaka Đokovića na meču sa Danskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA