Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije baš sa krompirom, ali nije bilo ni problema: Sjajna Iga lakom pobedom krenula u pohod na Vimbldon

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Švjontekova je eliminisala Sofiju Kenin iz SAD

  • 1
Iga Švjontek Foto: Tanjug / AP

Najbolja teniserka na planeti, Iga Švjontek iz Poljske pobedom je krenula u pohod na titulu na Vimbldonu, pošto je u prvom kolu bez većih problema savladala Sofiju Kenin iz SAD u dva seta - 2:0 (6:3, 6:4).

Meč na Terenu br. 1 igrao se pod zatvorenim krovom, a iako nismo videli nijedan set sa nulom, na šta smo se nekako i navikli kada je u pitanju poljska teniserka u poslednje vreme, nije bilo ni bilo kakvih problema.

Posle manjih turbulencija na početku meča i tri brejka u uvodna četiri gema, sve je potom polako došlo na svoje. Poljakinja je uhvatila ritam i zadržala prednost i osvojila prvi set.

U drugom dosta dugo nismo videli brejk loptu, što je pomalo atipično, ali je Iga uspela da iskoristi jednu od dve pri rezultatu 3:3 i da tako prelomi ovaj meč.

Ruku na srce, Sofija Kenin je momentalno mogla da se vrati u narednom gemu, a kada to nije uspela, njena sudbina na Vimbldonu je samim tim bila zapečaćena.

U drugom kolu će Iga igrati protiv bolje iz meča Frančeska Džons - Petra Martić.

(Telegraf.rs)

Video: Tadić pričao o podršci Novaka Đokovića na meču sa Danskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA