Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Novak Đoković ohrabrio na konferenciji: "Mogu da uradim neke ekstremne poteze i to me hrabri"

 
 
 ≫ 
  • 1

Činjenice

  • Novak Đoković pobedio je Vita Koprivu iz Češke Republike sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:2).
  • Meč je potrajao skoro tačno dva sata.
  • U narednom kolu, Novak će se sastati sa Džejkobom Firnlijem iz Velike Britanije.
Najnovije
20:14

To je to!

Konferencija je ovime završena!

20:14

Sledeći protivnik Đokovića je malo poznati Firnli, nije ga do sada upoznao Nole

- Nisam. Moram da uradim domaći. Nisam ga gledao. Dobio je vajld kartu, ali ću analizirati danas i videću sa kim imam posla. Britanac je, ne volim da igram protiv Britanaca na Vimbldonu (smeh), ali mi je bitno da ostanem u ritmu, da ostanem u njemu i to mi je primarno.

20:13

Steznik nije bio bele boje, ali je Novak sve proverio sa organizatorima

- Proverio sam propozicije. Dali su mi zeleno svetlo, pitali smo. Pokušali smo da nađemo belu, verujte mi. Tijafo je igrao sa njom, čak crnom. Eto, ja sam imao sivu. Znam da nije idealno, želim da poštujem pravila. Rekao sam im da ću da nađem belu boju za sledeći meč.

20:12

Đokovića rastužila vest da se Mari povukao sa turnira

- Tužna vest da se povukao iz singla (Endi Mari, prim. aut), čuo sam da igra dublove... Nadam se da će igrati naredne godine, znam ga, pokušaće. Veoma je uporan, legenda igre, bivši broj jedan, igra na šljaci da bi se vratio u sami vrh. Velika inspiracija, svima nama. Veliki profesionalac. Njegov pristup je nešto za izučavanje. Gura i gleda koliko daleko može sa veštačkim kukom, to je prava inspiracija i primer za mlade koji se bune na sve i svašta. Ostavio je veliki trag, ali mi nešto govori da će nastaviti. Ima puno pravo da kaže sam kada je kraj, ali on nastavlja.

20:10

Đoković uporedio Vimbldon sa Rolan Garosom i ohrabrio kada je reč o povredi!

- Ne mogu da uporedim (Rolan Garos, prim. aut), sve je različito, različit je protivnik. Serundolo na šljaci je pretežak protivnik i kada sam zdrav. Sve je različito. Nisam imao bol koju sam imao na Rolan Garosu. Nisam baš išao na svaku loptu sto odsto u prvom setu, ali kako je odmicao meč, kretao sam se sve bolje. Jednom sam i klizao, to je bilo prvi put ove sezone na travi. Bio je test i drago mi je da sam ga prošao. Mogu da uradim te neke ekstremne poteze i to me hrabri.

20:08

Podrška O'Salivena, još jednog GOAT-a, bila je tu

Novaka je sa tribina pratio i Roni O'Saliven, poznati snukeraš i najbolji na svetu u svom sportu, a Srbina su odmah upitali o tome.

- Ja sam njegov fan! Počeo sam da gledam snuker zbog njega, moj otac isto, samo sam Ronija gledao. Imao sam interakciju prvi put sa njim i bilo je sjajno. Zaista mi je drago što je to i nadam se da ćemo da odigramo snuker. Nisam dobar tu, pokušao sam, ali je teško. On je veoma dobar čovek i veoma je šaljiv.

20:07

Đoković zadovoljan treninzima i prvim mečom na Vimbldonu

- Treninzi su bili odlični, meč na Centralnom... Nisam znao kako ću da se snađem, ali sam veoma srećan kako sam igrao, kako sam se kretao, nisam mogao da poželim bolji start.

20:07

Pojavio se Đoković, konferencija počinje

Srpski teniser počinje da odgovara na pitanja novinara.

20:04

Novaka ipak i dalje nema...

Tri puta su ga za sada najavili organizatori kako dolazi u salu za konferencije, ali od Đokovića ni traga, ni glasa.

19:59

Konferencija kasni

Novak Đoković se pojavio pred novinarima sa oko 15 minuta zakašnjenja.

19:17

Dobrodošli u blog uživo!

Poštovani čitaoci portala Telegraf Sport, dobrodošli u blog uživo u kojem ćemo zajedno ispratiti konferenciju za medije Novaka Đokovića posle pobede u prvom kolu nad Vitom Koprivom u tri seta - 6:1, 6:2, 6:2.

Očekuje se da konferencija za medije počne oko 19.45 časova.

Na licu mesta je izveštač Telegraf Sporta, Miloš Bećagović, koji će u realnom vremenu prenositi Novakove reči sa "Ol Ingland Kluba".

Video: Najemotivniji snimak Jelene i Noleta sa proslave njenog rođendana: Plešu zaljubljeni kao prvog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    2. jul 2024 | 20:17

    Dragi nasi, ne mozemo a da ne zagrlimo najlepsi par na svetu (a nas) i da im zazelimo mngo, mnogo godina zajednickog zivota u zdravlju i uz zdravu decu. Grlimo vas Jelena i Novace!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA