≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo protiv koga će Novak Đoković igrati u drugom kolu Vimbldona: Teško da ste čuli za ovog momka

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliko iznenađenje!

  • 0
Džejkob Firnli Foto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Očekivano je Novak Đoković sa 3-0 eliminisao Vita Koprivu na startu Vimbldona, a voljom žreba u drugom kolu će imati još lakši posao. Na debiju na najjačem turniru sveta, Džejkob Firnli je uspeo da prođe prvu rundu i sa 3-0 (7:5, 6:4, 7:6) porazio favorizovanog Alehandra Mora Kanjasa.

Teniser za koga će domaća publika navijati protiv Noleta je pokazao karakter i iznenađujuće lako izbacio igrača koji zauzima 89 mesta viši plasman u odnosu na njega. Meč je trajao više od dva sata i četrdeset minuta.

U prvom periodu meča Britanac je zahvaljujući brjeku u jedanaestom gemu došao do prednosti. Svoju sigurnost Firnli je u drugom setu pretočio vođstvom od 4:2, koje je sačuvao nakom odbijenog naleta u osmom gemu.

Neverovatan je bio treći set, u kom uprkos tri brejk šanse nije bilo oduzetog servisa. Otišlo se u tajbrejk, a u njemu je Džejkob realizovao tek šestu meč loptu. U isto vreme je Španac propustio dve set, pa je poražen sa 14:12.

Firnli je tek 277. teniser planete i ima 22 godine. Duel sa Srbinom biće za njega meč karijere.

(Telegraf.rs)

Video: Tadić pričao o podršci Novaka Đokovića na meču sa Danskom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA