≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova senzacija na Vimbldonu! Laki luzer iz Francuske visok čak 203 centimetra eliminisao 20. nosioca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fenomenalna igra Đovanija Mpetšija Perikara

  • 0
Đovani Mpetši Perikar Foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Mladi i talentovani francuski teniser, Đovani Mpetši Perikar uspeo je da napravi ogromnu senzaciju u prvom kolu Vimbldona pošto je posle epske borbe u pet setova eliminisao 20. nosioca na turniru i daleko poznatijeg američkog igrača Sebastijana Kordu - 3:2 (7:6, 6:7, 7:6, 6:7, 6:3)!

Francuski teniser ušao je u glavni žreb kao laki-luzer i priča je zaista neverovatna. Naime, da je presek napravljen prethodnog ponedeljka, on bi svakako bio u glavnom žrebu, jer je trenutno 59. na svetu, ali se presek pravio nedelju ranije.

Zbog toga je ušao u kvalifikacije i na nesreću je izgubio od sunarodnika Žanvijea (koji je već juče ispao sa turnira), a Mpetši Perikar je imao sreće da je odustao Davidovič-Fokina, pa je zauzeo njegovo mesto i zaigrao protiv Sebastijana Korde.

Gledali smo zaista neverovatnu borbu na ovom meču gde je prvi brejk viđen tek u petom setu! Da, dobro ste čuli. Prethodno su sva četiri seta rešena u tajbrejkovima.

Fenomenalne i brutalne servise imao je Mpetši Perikar i to je bilo njegovo glavno oružje. Odservirao je čak 51 as na ovom meču (!), naspram svega 18 koliko je imao Korda.

Pored toga, imao je ukupno 93 vinera, što je zaista odavno nezapamćeno na jednom Grend slemu.

Na kraju je Mpetši Perikar uspeo da napravi brejk tačno kada je to bilo najvažnije na početku petog seta, kada je poveo sa 3:0 i posle toga je priveo posao kraju zadržavajući svoj neverovatan servis.

U drugom kolu će Mpetši Perikara sačekati Jošihito Nišioka iz Japana, pa se može reći da će mladi Francuz kojem je tek 20 godina i tu biti favorit za prolazak dalje.

(Telegraf.rs)

Video: Rumun Florijan koji navija i za Srbiju na Euru, a otkrio je nepoznat detalj o Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA