Novak Đoković - Vit Kopriva Foto: Tanjug / AP

Đoković gromom po Koprivi! Novak "pokosio" Čeha i prepustio mu pet gemova za drugo kolo Vimbldona

 
 
 ≫ 
  • 0

Srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona! On je danas na svom povratku na terene "Ol Ingland Kluba" pokazao vrlo stabilnu i sigurnu igru protiv kvalifikanta Vita Koprive iz Češke Republike kojeg je uspeo da savlada u tri seta za nešto manje od dva sata igre - 3:0 (6:1, 6:2, 6:2)!

Gotovo da nismo videli nijednu trzavicu u Novakovoj igri danas na Centralnom terenu. Servis je funkcionisao fantastično, a Đoković je na teren izašao sa nekom vrstom steznika oko operisanog kolena. Očigledno je da je to bila samo neka vrsta predostrožnosti.

Tri nedelje protekle su samo od operacije u Parizu, a već smo dobili onog starog Novaka koji igra sa velikom dozom samopouzdanja i energije, posebno kada se situacija na terenu lomi.

Prvi set krenuo je baš onako kako je Novak samo i mogao da poželi, pošto je već u četvrtom gemu uspeo da stigne do brejka. Štaviše, podatak koji kaže da je Đoković osvojio poslednjih 15 poena u ovom setu dovoljno potvrđuje koliko je lepo Đoković nastupao na Centralnom terenu.

Prekinuo je Vit Kopriva tu užasnu seriju već u prvom gemu drugog seta, ali samo nakratko. Jer Nole je nakon toga još jednom uspeo da dođe do niza od tri uzastopna gema uz brejk, a za sam kraj je još jednom oduzeo servis Čehu i osvojio i ovaj deo igre.

Podatak da Kopriva nije uspeo da uzme više od jednog poena na Novakov servis sve do početka trećeg seta dovoljno govori koliko je Đokovićeva igra bila stabilna i sigurna.

Tek tada je Čeh uspeo da dođe do nekoliko vezanih gemova na svoj servis i da unese barem malo borbe i drame u ovaj meč. Ali ni to nije dugo potrajalo, pošto je Đoković uspeo da napravi brejk i da stigne do prednosti.

Do kraja je ponovo, kao po prepisanom receptu, stigao do još jednog brejka i konačne pobede za plasman u drugo kolo.

Tamo ga čeka pobednik meča nosioca vajld-karda, Džejkoba Firnlija i kvalifikanta Alehandra Mora Kanjasa.

Najnovije
16:41

Novak Đoković - Vit Kopriva 3:0 (6:1, 6:2, 6:2)

18:12

III SET Đoković - Kopriva 6:2

Fenomenalna igra Đokovića i konačna pobeda!

18:10

III SET Đoković - Kopriva 5:2

Novi brejk! I ovaj gem je uzeo Nole sada posle malo veće borbe i drame i dva izjednačenja.

18:02

III SET Đoković - Kopriva 4:2

Fenomenalno! Srpski teniser je odlično potvrdio brejk i sada je na samo dva gema od pobede.

17:56

III SET Đoković - Kopriva 3:2

BREJK! I nije dugo potrajao Kopriva u ovom trećem setu. Eto novog brejka i sada već Đoković gleda direktno u oči pobedi.

17:53

III SET Đoković - Kopriva 2:2

Kao preslikan prethodni gem na Novakov servis. Stigao je do 30:30 sada Kopriva, a onda ponovo dva lagana Đokovićeva poena.

17:47

III SET Đoković - Kopriva 1:2

Uspostavio je sada kakav-takav balans Kopriva, pa uzima još jedan gem na svoj servis. Nadamo se da će Nole ipak brzo uspeti da uzvrati i da što je pre moguće završi ovaj meč prvog kola.

17:44

III SET Đoković - Kopriva 1:1

Prvi put da Kopriva uspeva da uzme malo više poena na Đokovićev servis od početka ovog meča. Stigao je na 30:30, ali je Nole izbegao gužvu i uzeo dva vezana poena za izjednačenje.

17:38

III SET Đoković - Kopriva 0:1

Baš kao i u prethodnom setu, Vit Kopriva stiže do prvog gema. Imao je Nole šansu i sada, ali se Čeh lepo izvukao i odigrao sjajan poen posebno na gem loptu.

17:31

II SET Đoković - Kopriva 6:2

Ako je iko i sumnjao... Novak uzima i drugi set na ovom meču! Nastavlja se fantastična igra našeg tenisera, koji zaista igra skoro bez greške.

Novak Đoković - Vit Kopriva Foto: Tanjug / AP
17:26

II SET Đoković - Kopriva 5:2

BREJK! Ma idemo! Nole nastavlja da melje svog rivala... Još jedan brejk na prvu brejk loptu koja mu se ukazala u ovom gemu.

17:20

II SET Đoković - Kopriva 4:2

Sjajan gem ponovo za Noleta na svoj servis. Još jedan sa nulom i dokaz da Kopriva ne uspeva da dođe do ritma kada je on za servis linijom.

17:19

II SET Đoković - Kopriva 3:2

Možda je mogao Nole vrlo lako i u ovom gemu do brejka, jer je imao 0:30, ali je Kopriva potom vezao iznenađujuće četiri poena i stigao do osvojenog gema.

17:14

II SET Đoković - Kopriva 3:1

Rutina. Potvrđen brejk sa nulom i Nole nastavlja da neumoljivo gazi ka plasmanu u drugo kolo Vimbldona. Servis izgleda besprekorno.

17:09

II SET Đoković - Kopriva 2:1

BREJK! Neverovatni Novak nastavlja da dominira. Nekoliko sjajnih udaraca podario nam je u ovom gemu i osvojio ga posle realizovane druge brejk lopte na servis Koprive.

17:01

II SET Đoković - Kopriva 1:1

Lagan gem za Novaka. Stigao je do 40:0, potom je uspeo Čeh da preseče tu seriju jednim uzetim poenom, ali ništa više od toga. Za sada se jasno vidi da Đoković kontroliše igru na terenu.

16:58

II SET Đoković - Kopriva 0:1

Šteta, šteta, šteta! Mogao je Nole i sada da napravi brejk, stigao je do dve šanse, ali je ipak posle svega Kopriva zadržao svoj servis. Videli smo ukupno tri "đusa".

16:47

I SET Đoković - Kopriva 6:1

I uzima Novak Đoković prvi set sa 15 uzastopno osvojenih poena na samom kraju. I ovaj gem je uzeo sa nulom!

Novak Đoković - Vit Kopriva Foto: Tanjug / AP
16:46

I SET Đoković - Kopriva 5:1

BREJK! Još jednom uspeva Novak da oduzme servis Vitu Koprivi i trenutno se nalazi u seriji od čak 11 uzastopno osvojenih poena, što je neverovatan podatak.

16:42

I SET Đoković - Kopriva 4:1

Srpski teniser uspeo je da odbrani svoj servis i da potvrdi brejk, pa ga sada dele samo dva gema od osvajanja prvog seta. Ovaj gem uspeo je da uzme sa nulom.

16:39

I SET Đoković - Kopriva 3:1

I konačno brejk! Šest brejk lopti je Novak imao u ovom gemu, Kopriva je uspevao da odoli, videli smo čak sedam izjednačenja, ali je na kraju Đoković ipak pronašao snagu da oduzme servis rivalu i sada ima veliku prednost u ovom prvom setu.

Presudan je, može se reći, bio sjajan dropšot pre poslednje brejk lopte.

16:23

I SET Đoković - Kopriva 2:1

Iako je Čeh uspeo da osvoji prvi poen u ovom gemu, to nije uzdrmalo Noleta, koji je potom sjajno servirao i stigao do novog gema za ostanak u prednosti u prvom setu.

16:21

I SET Đoković - Kopriva 1:1

Odgovorio je Čeh vrlo brzo, poveo sa 40:0, a onda realizovao treću gem loptu koju je imao u ovom gemu.

16:15

I SET Đoković - Kopriva 1:0

Sjajan gem za našeg Noleta, krenuo je u meč bez izgubljenog poena!

16:10

Prvi na servisu biće Đoković

Kao što smo već navikli na mečevima srpskog tenisera, on se odlučio da bude taj koji će prvi servirati.

16:07

Novak je na terenu!

Očekuje se da meč samim tim posle zagrevanja počne za oko 10 minuta.

15:59

Meč će krenuti i ranije od očekivanog

Pošto je Marketa Vondroušova izgubila već posle dva seta od Špankinje, to znači da je novi predviđeni termin za početak meča 16.10 časova.

15:55

Šok pre Novakovog meča!

Neverovatna stvar desila se pre Novakovog meča na Centralnom terenu, pošto je prošlogodišnja pobednica, Marketa Vondroušova iz Češke Republike poražena već u prvom kolu od Džesike Bouzas Maneiro iz Španije u dva seta - 6:4, 6:2!

Inače, Bouzas Maneiro je tek 83. na svetu.

15:22

Šta očekujete od nastupa Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu?

Svi se nadamo da će Novak Đoković ispuniti svoj san i stići do svojeg 25. Grend slem trofeja na ovogodišnjem Vimbldonu.

Mi vas pitamo šta očekujete od nastupa našeg najboljeg tenisera na terenima "Ol Ingland Kluba"?

15:13

Kada možemo da očekujemo početak meča?

Početak današnjeg meča možemo da očekujemo negde oko 16.30 časova ili čak i kasnije, u zavisnosti od toga koliko će se na Centralnom terenu zadržati prošlogodišnja pobednica Marketa Vondroušova i njena rivalka Džesika Bouzas Maneiro iz Španije.

15:12

Šta kažu kvote?

Svetski bukmejkeri nemaju nikakvu dilemu oko pitanja današnjeg pobednika. Kvota na pobedu Novaka Đokovića iznosi svega 1,01, dok je ona na Vita Koprivu između 15 i 20 u zavisnosti od kladionice.

To znači da se Đokoviću daje preko 99% šanse za trijumf danas.

15:11

Prvi Novakov meč posle povrede na Rolan Garosu

Ovo će ujedno biti prvi meč Novaka Đokovića nakon povrede na Rolan Garosu na meču protiv Franciska Serundola. Podsetimo, srpski teniser je predao Kasperu Rudu pre okršaja četvrtfinala, a zatim je uspešno operisan u bolnici "Ramsay Sante" u Parizu.

Oporavak je protekao daleko bolje nego što se iko mogao nadati, pa Srbina ponovo gledamo na terenu samo tri sedmice kasnije.

15:10

Dobrodošli u blog uživo!

Poštovani čitaoci portala Telegraf, dobrodošli! Danas ćemo zajedno ispratiti meč prvog kola Vimbldona u kojem će se sastati naš najbolji teniser, Novak Đoković i Vit Kopriva iz Češke Republike.

Blog će danas zajedno sa vama ispratiti Srđan Todorović.

Video: Novak i Jelena Đoković stigli na koncert Nika Kejva!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA