Vreme čitanja: oko 1 min.

Neočekivane muke za Sinera! Italijan izgubio i set u prvom kolu Vimbldona, proveo na terenu čak tri sata

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Relativno loša igra prvog tenisera na svetu

  • 0
Janik Siner Foto: Tanjug / AP

Italijanski teniser, Janik Siner uspeo je posle mnogo više muka nego što je to bilo očekivano da savlada žilavog Janika Hanfmana iz Nemačke, koji je čak uspeo da mu uzme i set i da zadrži prvog na planeti čak tri sata u prvom kolu Vimbldona - 3:1 (6:3, 6:4, 3:6, 6:3)!

Iako je tek 110. na planeti, Janik Hanfman pokazao je da zaslužuje da se možda nađe i ispred tog mesta na ATP listi, pošto je pokazao sasvim zavidan nivo igre na Centralnom terenu "Ol Ingland Kluba".

Prvi set tekao je u potpunom egalu sve do njegove sredine, kada je Janik Siner uspeo da iskoristi jedinu brejk loptu koja mu se ukazala u tom delu igre, a drugi set rešen je na sličan način.

Doduše, tada je Siner ranije došao do brejka, već u trećem gemu, da bi potom Hanfman imao tri brejk lopte u narednom, a zatim još dve u šestom gemu. Sve je to Janik preživeo i poveo sa 2:0, pa se tada činilo da je priveo posao kraju.

Ali nije bilo tako. Nemac je uspeo da u treći set krene sa neverovatnih 4:0 i da tako nagovesti da ćemo gledati i četvrti set, što se na kraju i desilo.

Janik Siner Foto: Tanjug / AP

Nije, ipak, imao snage za nešto više. Još jednom je Siner uspeo da mu oduzme servis u četvrtom setu, a potom je čvrsto sve držao u svojim rukama do samog kraja i prošao u drugo kolo Vimbldona posle tačno tri sata igre.

U drugom kolu, Sinera čeka sunarodnik Mateo Beretini, a koliko u trećem bi to mogao da bude i naš Miša Kecmanović, koji će izvesno savladati Sumita Nagala i zakazati duel sa Talonom Griksporom iz Holandije.

(Telegraf.rs)

Video: Rumun Florijan koji navija i za Srbiju na Euru, a otkrio je nepoznat detalj o Novaku Đokoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA