≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vilander skrivenim porukama isprozivao Novaka Đokovića: "Oni ne lome reket, ne vređaju članove tima..."

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šveđanin Novaka ne vidi u finalu Vimbldona

  • 6
Mats Vilander, Vimbldon 2023, Karlos Alkaraz, Novak Đoković Foto: Profimedia/JB Autissier/Panoramic

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ovog utorka počinje takmičenje na ovosezonskom Vimbldonu, a prvi protivnik mu je Vit Kopriva. Novak je uspeo da se oporavi od povrede i dođe u London, a,i ovog puta, dobio je niz "skrivenih" kritika od konsultanta Eurosporta Matsa Vilandera. 

Tako, nekadašnji šampion je istakao da nije zadovoljan ishodom žreba, a otkrio je i razloge. Naravno, između redova prozvao je i Novaka Đokovića.

- Žao mi je zbog nemogućnosti finala između karlosa Alkaraza i Janika - istakao je on i dodao:

- Jako bih voleo da imamo mogućnost  finala između Karlosa Alkaraza i Janika Sinera! Doživeo bih dvonedeljno takmičenje sa još većim entuzijazmom da nisu bili u istoj polovini žreba. Uopšte ne kažem da Novak Đoković neće biti na visini zadatka, kao drugi nosilac, ali on ima 37 godina i upravo je operisao koleno. U tim godinama, tri dana mogu biti značajna kao tri meseca. Sve može da se dogodi.

- Već smo videli duel Alkaraz-Sinera na Grand slamovima, ali ne u finalu, i došli smo do faze kada nam to treba. Jer svi znamo da sada imamo dve super zvezde koje će se dugo osećati želju da pobeđuju. U stvari, da smo imali finale Vimbldona 2024 između njih dvojice, imalo bi, po mom mišljenju, istu istorijsku važnost kao Federer-Nadal finala 2007. i 2008. godine ili Mekinro-Borg finala iz 1980. i 1981. godine. Nalazimo se na prelomnoj tački.

Potom, je nastavio.

- I mi smo u fazi kada se drugi igrači počinju pitati: "Ne, nemoguće je, njih dvojica su previše dobri." Svi osećaju taj trend na turneji. Fizički, oni su neverovatni.  Imaju motivaciju, ambiciju, smirenost, poniznost... Ne lome rekete, nikada ne vređaju svoj tim. Ukratko, imaju sve. Ako Karlos osvoji ovaj Vimbldon, što bi mu dalo jedinstven rezultat, neće se pričati o Agasiju, Konorsu, Lendlu ili Samprasu. Svi će gledati na Đokovića. U svakom slučaju, ako se igramo spekulacija danas, evo šta ću reći: krajnje je malo verovatno da obojica neće imati ukupno dvocifrene Grand slam titule na kraju svojih karijera.

Ono što je posebno zanimljivo, navijači su primetili "skrivene poruke" u kojima je Vilander prozvao Noleta.

- "Žao mi je što neću moći da gledam finale - Alkaraz - Siner", "Ne kažem da Novak Đoković neće biti na visini zadatka...", "Potrebno nam je finale Alkaraz - Siner...", "Značaj meča Federer - Nadal", "Nalazimo se na prelomnoj tački", "Oni ne lome rekete, ne vređaju članove tima. Imaju sve" - samo su neke od rečenica u kojima se vidi animozitet prema Novaku, smatraju navijači.

(Telegraf.rs)

Video: Novak već krenuo sa treninzma posle operacije kolena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chriss23

    1. jul 2024 | 21:00

    Po meni nije rekao nista sto i mi vec nismo vedeli, i u sta nismo upuceni. Navijamo za Noleta i kako treba da bude tako ce biti .

  • Mihailović

    1. jul 2024 | 20:24

    U pravu je, ova dvojica su rivali, Novak je nedodirljiva veličina, najbolji svih vremena...

  • Skåne

    1. jul 2024 | 21:18

    Narkoancic skandinavski 😂 Crknuce od muke 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA